Yıldızlar Pegasus için sıraya dizilecek

Ali Sabancı, "Geçen 3-5 yılın meyvelerini artık almanın ve bu başarıyı halkımızla paylaşmanın zamanı geldi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT – Bu yıl halka açılabilecekleri sinyalini  veren Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "2011 yılında yıldızlar Pegasus için sıraya dizilecek gibi" yorumunu yaptı.

Pegasus'un Ortadoğu'daki ilk durağı olan Beyrut'ta Genel Müdür Sertaç Haybat ve Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Sabancı, Pegasus'un Türkiye'nin ve aynı zamanda Avrupa'nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi olduğunu vurguladı. Sabancı, "Avrupa'dan sonra Ortadoğu, Balkanlar, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nde de büyüyoruz. Pegasus'un yurtdışı hatlardaki büyümesi Türkiye'nin doğusundaki, kuzeyindeki ve güneyindeki ülkelere doğru olacak" diye konuştu.

Orta boy havayolu şirketi olduk

Sabancı, Pegasus'un iç hatların yanı sıra dış hatlarda büyümesinin de çok dikkat çekici olduğunu vurgulayarak, "Haftada 490 seferi olan bir havayolundan bugün günde 200 seferi olan bir havayolu konumuna geldik. 2010'da 8.6 milyon yolcuya ulaştık. Londra'ya günde iki seferimiz var. Bu müthiş bir gelişme. , Paris, Marsilya, Lyon, Stockholm, Roma, Milano gibi önemli dünya şehirlerine uçuyoruz. Pegasus artık orta boy bir havayolu şirketi oldu" dedi.

Havayolu sektöründe ezber bozduk

Ali Sabancı, "Başından beri biz Pegasus Modeli olarak adlandırdığımız bir model uyguladık. Dünyada örnek aldığımız düşük maliyetli iki büyük havayolu şirketinin uygulamaları yanı sıra biz de Türkiye'ye özgü yepyeni uygulamalar geliştirdik. Sektörün rekabete açılması, bilet fiyatları üzerindeki kontrollerin kalkmasıyla birlikte havayolu sektöründe ezber bozduk. Uçmayı lüks bir hizmet olmaktan çıkararak herkese uçma fırsatı yarattık" dedi.

Bu yıl halka açılabiliriz

Pegasus'un halka arz süreciyle ilgili bilgi veren Ali Sabancı "Geçen 3-5 yılın meyvelerini artık almanın ve bu başarıyı halkımızla paylaşmanın zamanı geldi. Türkiye büyüyen ülke, yabancı yatırımcıların giderek daha fazla ilgisini çekmeye devam ediyor. Paranın yönü Türkiye'ye doğru kayıyor. Pegasus da büyüme sürecinde doğru bir rotada gidiyor. Sektörün üç katı üzerinde bir büyüme gösterdik. Bu gelecekte de sürecek gibi görünüyor. Halka arz için kesin bir tarih veremem. Ancak sanki 2011'de yıldızlar Pegasus için sıraya dizilecek gibi" açıklamasında bulundu.

Airberlin ile yeni rotala sunacağız

Ali Sabancı, Avrupa'nın en büyük beşinci Almanya'nın da en büyük ikinci havayolu şirketi olan Airberlin ilişkisine de değinerek "Airberlin yılda 30 milyon yolcusu ve 150 uçaklık filosu olan bir hava yolu şirketi. Pegasus şu anda Airberlin'in en büyük hissedarı durumunda. Code-Share uygulaması ile biz onların onlar da bizim biletlerimizi karşılıklı satacak ve kendi havayolu gibi pazarlamasını yapabilecek. Türkiye-Almanya arasında uçuş sayıları artacak. Şu anda Almanya'ya kışın 5 yazın ise 7 şehirden uçuyoruz. Ayrıca bu yıl içinde ikinci adım olarak, biz Airberlin aracılığıyla Pegasus yolcularının dünyanın başka bölgelerine, ABD'ye, Uzakdoğu'ya uçurabileceğiz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir