Yıldıztepe'de kayak keyfi

Türkiye'nin kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne gelen vatandaşlar, kar yağışıyla kayak yapmanın keyfini çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ÇANKIRI - Türkiye'nin kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne gelen vatandaşlar, kar yağışıyla kayak yapmanın keyfini çıkardı.
Bölgede etkili olan kar yağışıyla kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Yıldıztepe'de, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen turistler, kayak yapmanın tadını çıkarıyor.
 
Tatil günlerini fırsat bilen vatandaşlar, kayak ve kızağın keyfini yaşadı. Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki yoğunluk, turizm işletmecilerinin de yüzü güldürdü.
 
Yıldıztepe Kayak Merkezi yetkilisi Eşref Karacaoğlu, tesisin geçen yıl yeni kurulmasına rağmen yoğun bir talep gördüğünü ifade ederek, bu yıl aralıksız çalıştıklarını söyledi.
Vatandaşların yoğun olarak çevre illerden kayak yapmak için Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne geldiğini anımsatan Karacaoğlu, "Kayak merkezimiz geniş bir alanı kapsıyor. Vatandaşları telesiyejle bin 600 metre yukarıya çıkartıyoruz. Kayak severler 4,5 kilometre kayarak aşağı iniyor. Buranın manzarası çok güzel, doğal bir ortam var. Özellikle gelen turistler memnun kalıyor. Herkesi buraya davet ediyoruz" diye konuştu.
Arkadaşlarıyla kayak yapmak için Yıldıztepe'ye gelen Yüksel Uzun da, "Ilgaz Dağı güzel. Arkadaşlarımla telesiyeje bindik. Tavsiye edebileceğim bir yer, yukarının manzarası güzeldi. Açık hava, oksijen bol. Herkesin gelmesini tavsiye ederim" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir