YKM'nin Boyner'e satışına son noktayı RK koydu

Rekabet Kurumu, YKM'nin çoğunluk hisselerinin Boyner'e satışına izin verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin sektörün güçlü markalarından YKM'nin yüzde 63 oranındaki hissesini satın almasına ilişkin işleme Rekabet Kurumu tarafından izin verildi.  YKM'nin satışına karşı çıkan hissedarlardan Tan Ailesi ise karara itiraz etmeye hazırlanıyor. 
 
Rekabet Kurumu, YKM Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin %63 oranındaki çoğunluk hissesinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'ye satışını öngören ve Şubat ayında taraflar arasında imzalanan hisse devri sözleşmesine izin verdi. İki büyük markanın birleşmesiyle Boyner mağazalarının sayısı 139'a yükseldi. 
 
Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. CEO'su Aslı Karadeniz, Rekabet Kurumu kararını değerlendirirken, iki köklü markanın güçlerini birleştiren bu adımla perakende sektörünün yeni ve büyük bir ivme kazanacağını belirterek "Bu sıradan bir satış/satın alma işlemi değildir. İki köklü markanın güç birliği ile sektörümüzde yeni boyutları konuşmaya başlayacağız. Yepyeni fırsatlar doğacak, çok güçlü bir sinerji oluşacak ve bu büyümeden en kazançlı çıkan da kuşkusuz müşterilerimiz olacak" dedi. 
 
Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de, perakende sektörünün en köklü markalarından birinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. ile güçlerini birleştirmesinden ve gruba katılmasından çok büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 
 
Markalar korunacak
 
Satış işleminin tamamlanmasıyla YKM markasının % 50 hissesi de Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin olacak. Ancak, her iki marka da korunacak ve iki markanın en iyi uygulamaları aynı şekilde sürdürülecek. Mağaza sayısını bu birleşmeyle ikiye katlayan Boyner Büyük Mağazacılık, hizmet verdiği il sayısında 39'a, yerleşim sayısında ise 49'a ulaşacak. YKM'nin 67, Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin 72 mağazasının aynı çatı altında yer almasıyla mağaza sayısı 139'a çıkacak. 
 
Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin 2011 sonunda 132 bin metrekare net satış alanı ve 660 milyon TL net cirosu, YKM'nin ise 116 bin metrekare net satış alanı ve 450 milyon TL cirosu vardı. İki markanın 2011 yılı sonunda toplam konsolide cirosu 1 milyar lirayı aşıyor . 
 
Sene başında yapılan görüşmelerin ardından Boyner, YKM'nin çoğunluk hisselerini almak üzere bir kısım hissedarla anlaşmaya varmıştı. YKM hissedarlarından Tan Ailesi ise bazı usulsüzlükler içerdiği gerekçesiyle satış işlemini mahkemeye taşımıştı. 

Tan Ailesi karara itiraz edecek
 
Kararı takiben bir açıklama yapan Tan Ailesi ise, karara İdare Mahkemesi’nde itiraz edeceklerini duyurdu. Devir işlemi ile ilgli olarak ön alım ve marka hakkı dahil olmak üzere pek çok davanın süregeldiğini belirten, Rekabet Kurulu’ndan çıkan onay kararının ise atacakları adımlar açısından kendilerini durdurmayacağını söyleyen Saruhan Tan, "Biz bu yola çıkarken uzun bir yolculuk olacağını biliyorduk. Daha önceki pek çok davada olduğu gibi, Rekabet Kurulu’ndan olur çıktığı halde üst mahkemeler tarafından bozulmuş pek çok karar var. Rekabet Kurulu bizi şikayetçi statüsüyle sürece dahil ettiği halde, sonrasında itirazlarımızı ve raporlarımızı dikkate almadı. Bu ve benzer noktalarla ilgili itirazlarımız sabittir ve yargı nezdinde gerekli tüm adımları atacağız" dedi.
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir