Yol kapatanlar gözaltında

Şırnak'ta terör örgütüne yapılan operasyonu Bağcılar'da yol kapatıp protesto edenlerin 7'si gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bağcılar'da, Şırnak'ta 12 teröristin etkisiz hale getirilmesini protesto ederek ''yol kapatma eylemi'' yapan örgüt yandaşlarına müdahale eden polis, 7 kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu'nun yanında bulunan Göztepe Mahallesi Maslak Caddesi ile Fatih Mahallesi girişlerinde, Şırnak'ta 12 teröristin etkisiz hale getirilmesini protesto eden bölücü örgüt yandaşları, yan yana gelip barikat oluşturarak ''yol kapatma eylemi'' gerçekleştirdi. 

Yaklaşık 30 kişilik gruba dağılmasını anons eden polis ekipleri ile göstericiler arasında kovalamaca yaşanırken, örgüt yandaşları, yol üzerindeki birçok iş yerini ve yoldan geçen bir İETT otobüsünü taşladı.

Bu sırada yoldan geçen otomobilleri durduran eylemciler, örgüt lehine slogan attı. Uyarıları dikkate almayan bölücü örgüt yandaşlarına çevik kuvvet polisi biber gazı ile müdahale etti. Olaylarda 7 eylemci gözaltına alınarak, Bağcılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan, kaçarken AK Parti Bağcılar Seçim İrtibat Bürosu'na taşla saldırarak camlarını kıran ve etrafa zarar veren örgüt yandaşları, olay yerinden uzaklaşırken, polis olaya karışan kişileri bulmak için bölgede araştırma başlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir