Yollarda kar esareti

Afyonkarahisar - Ankara Karayolu trafiğe kapandı. Bolu Dağı'nda etkili kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Doğu Anadolu'da ise 1046 köy yolu ulaşıma kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ulaşımı adeta felç etti.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle saatlerce kapalı kalan Afyonkarahisar-Ankara karayolu tek taraflı ulaşıma açıldı. Karayolunda mahsur kalan araçlar, tek taraflı ulaşıma açılan yoldan tahliye ediliyor.

Afyonkarahisar-Ankara karayolunda halen araç trafiğine izin verilmezken, Gebeceler kavşağı, İscehisar ve Bayat ilçeleri ve Gömü beldesinde de trafik ekipleri, araçların geçişine müsaade etmiyor.

Ekiplerin çalışması sonucu, Afyonkarahisar-Ankara karayolu tek taraflı ulaşıma açıldı. Mahsur kalan araçlar, bu yoldan tahliye ediliyor.

Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, yolun trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürürken, kayan ya da kaza yapan araçlar da çekiciler tarafından kurtarıldı.

Kumanya gönderildi

Kar ve tipi nedeniyle dün akşam Afyonkarahisar-Ankara karayolu kapanmıştı. Bu nedenle İscehisar ve Bayat ilçelerinde ve Gömü beldesinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Yolun kapalı olması nedeniyle bazı vatandaşlar akaryakıt istasyonlarında bekledi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kar ve tipi nedeniyle kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bazı araçların mahsur kaldığını ifade ederek, akaryakıtı biten araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya gönderdiklerini bildirdi.

Köy yolları ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 1046 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas, Malatya ve Tunceli'de toplam 1496 köye ulaşım sağlanamıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Kastamonu-Ankara karayolu Ilgaz Dağı geçidi mevkisi de ulaşıma açılırken; Karaman-Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karaman-Mersin karayolunu açma çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Kurtulmak için saatlerce yürüdüler

Muş-Kulp karayolu Kozma dağı mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan vatandaşlar, uzun süre kurtarılmayı bekledi. Bindikleri araçların içerisinde kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar kimsenin gelmemesi üzerine yoğun kar yağışı ve tipi altında saatlerce yürüyerek kendilerini kurtarmaya gelen ekiplere ulaştılar. Ardahan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 12 araçla 100 yolcu, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

Soğuk hava ve kuvvetli yağış

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisini kaybedip havanın açması ve yerdeki kar örtüsünden dolayı radyasyon kaybıyla birlikte yarın yurdun iç kesimleri, 20 Şubat Pazartesi günü ise yurdun iç ve doğu kesimlerinde soğuk havanın etkili olması bekleniyor.

Öte yandan Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Ardahan çevreleri için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur görülecek. Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Bolu, İnebolu, Bitlis, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari ve Ardahan çevrelerinde ise yoğun kar yağışı ile birlikte rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Tahminlere göre, kuvvetli kar yağışı, yarın saat 08.00'e kadar etkili olacak.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir