Yunanistan seçimleri ve Türkler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Rifat Sait / Rumeli Balkan Federasyonları G. Sekreteri

Yunanistan'da 4 Ekim 2009'da erken genel seçimler yapılacak. Bu seçimler Yunanistan açısından olduğu gibi bir o kadar da Türkler açısından da son derece önem taşıyor. Zira bu seçimler sonunda soydaşlarımız 3 milletvekilliği ve bir bakanlık kazanabilirler. Seçmen sayılarına bakıldığında Yunanistan'da 7.000 Türk'ün oy kullanabileceği biliniyor. Bu seçimlerde her oy altın değerinde. Batı Trakya'da yaşayan Türklerin belirlenecek ortak Türk adaylar için birlik olması ve firesiz bir şekilde mutlaka oy kullanmaları gerekiyor. Diğer yandan Yunanistan dışında yaşayan ve özellikle Türkiye'deki Yunanistan vatandaşı Türklerin oy kullanmaları çok önemli.

Yunan kabinesinde Türk bakan

Bilindiği gibi geçen Bulgaristan seçimlerinde Bulgaristan'daki soydaşlarımızın gösterdiği birliktelik olumlu sonuçlar getirmişti. Bu başarının bu defa Yunanistan seçimlerinde de gösterilmesini bekliyoruz. Soydaşların oylarının Türk adaylar lehine kullanılmasının, Batı Trakya'daki soydaşların yaşadığı sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulması açısından büyük önemi var. Zira bu seçim sonunda Türkler bir bakanlık bekliyorlar. Muhtemel koalisyon sonunda Türklerin oyları, hükümetin kurulmasında anahtar olabilir. Bu durum Türklere bir bakanlık getirebilecek. Düşünün, tarih boyunca düşmanlık yapılmış bir ülkede, üstelik bir AB ülkesinde Türk bakan olabilecek. Böyle bir durum Türk-Yunan dostluğunu perçinler ve bölgede Yunanistan ile yaşanılan Kıbrıs ve Ege Denizi problemlerine ilaç olabilir. Hatta bu sonuç Türkiye'nin AB yoluna çok önemli etkiler yapacaktır. İşte bu yüzden Batı Trakya'da birliktelik zamanıdır.Yunanistan'da siyasi temsilde elde edilecek gücün birçok konuda avantajları beraberinde getireceğini çok iyi biliyoruz. Ortak akıl ve birliktelik Soydaşların Yunan Meclisi'nde güçlü bir şekilde temsil edilebilmesi ve üç milletvekili çıkartılabilmesi demek oluyor.

Haydi görev başına

Batı Trakya'da birliktelik zamanıdır.Yunanistan'da siyasi temsilde elde edilecek gücün bir çok konuda avantajları beraberinde getireceğini bilmemiz gerekir. Bu konuda soydaş derneklerine büyük görevler düşüyor. İlgili STK'ların soydaşların bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi için çalışmalarını bekliyoruz.Yunanistan'da 7000 oyumuz var. Bunu firesiz bir şekilde ortak Türk adaya kullanmamız gerekiyor. Türkiye'de ve çeşitli Avrupa ülkelerinde olan Yunanistan vatandaşı Türklerin mutlaka oy kullanmaları şarttır. Bunu bir önemli bir görev olarak algılamak lazım. Demokrasinin merkezi kabul edilen Yunanistan'da demokratik bir zafer için haydi görev başına….