Yurt genelinde kar alarmı

Meteoroloji, yoğun kar yağışı ve tipiye karşı vatandaşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülen kar yağışları; Batı Karadeniz (Bartın, Kastamonu, Bolu, Karabük, Zonguldak, Düzce, Sinop), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ile Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimleri), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı (Bitlis, Muş, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Malatya, Şırnak, Hakkari) ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde yoğun olacak.
Tahminlere göre, yoğun kar yağışları yarın etkisini kaybedecek.
İç Anadolu bölgesi geneli, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Ege'de rüzgar yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli (40-60 km/saat) esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte, kar yağışı ve yerde kar örtüsü olan bölgelerde tipi bekleniyor.
Açıklamada, hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek aksaklıklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Zirai don ve çığ uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde (İzmir, Aydın, Muğla, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit) çevrelerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden özellikle tarımsal faaliyette bulunan çiftçiler ve seracıların tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
Açıklamada, Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerinin yüksek ve eğimin fazla olduğu kesimlerinde mevcut kar örtüsünün üzerine yeni kar yağışlarının eklenmesi sonucu çığ tehlikesi bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
Bolu Dağı ulaşıma kapandı
Bolu Dağı'nda kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolunun Ankara istikameti ulaşıma kapandı.
Bolu Dağı'nda dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle bölgede kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştı.
Bolu Dağı'nın Bakacak mevkisinde görüş mesafesi tipi nedeniyle 15 metreye kadar düşerken, rampayı çıkamayan araçlar yolda kaldı ve D-100 Karayolunun Ankara yönü ulaşıma tamamen kapandı.
Karayoları ekiplerince yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışma yapıldığı bildirildi. Öte yandan, Kızılay ekipleri, yolda mahsur kalan araçların sürücülerine sıcak kahve ve çorba ikram etti.
(AA)
Bu konularda ilginizi çekebilir