Ziraat, bin 250 kişi daha alacak

Eylül veya Ekim'deki sınav, Türkiye'nin her yerindeki şubelerde yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eylül veya Ekim ayında sınavla 1250 kişiyi işe alacaklarını söyleyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, sınavın bankanın şubelerinde, personelin çalıştığı ekranlarda yapılacağını duyurdu.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Bu yıl bin 500 kişiyi işe aldıklarını, Eylül veya Ekim ayında bin 250 kişi daha alacaklarını bildiren Çağlar, bin kişinin memur, diğerlerinin bankacılık okulu ve müfettişlikle ilgili departmanlar için alınacağını kaydetti.

Bankanın KPSS şartını kaldırarak, şubelerinde personelin çalıştığı ekranda sınava girilen ve sınavdan 10 dakika sonra sonuçların öğrenildiği, 70 ve üzeri puan alanların mülakata çağrıldığı yeni sınav sistemini değerlendiren Çağlar, bu sistemin ciddi şekilde maliyet ve zaman tasarrufu sağladığını anlattı.

Öğrenciliğinde, Ankara'da yapılan hiçbir sınava gelmediğini anlatan Çağlar, uyguladıkları yeni sınav sisteminin fırsat eşitliği sağladığını, birçok şubede uygulanan sistemle Erzurum'da, Van'da yaşayan kişilerin başka şehre gitme, otel, yol parası vs gibi maliyetler olmadan sınava girebildiklerini dile getirdi.

Çağlar, 2003'te yükselme sınavı yaptıklarını, birkaç sınav merkezi oluşturduklarını, sınavın maliyetinin bugünkü rakamlarla 4,5 milyon lira olduğunu belirterek, bugünkü sistemin, donanım, yazılım vs dahil 247 bin liraya mal olduğunu anlattı.

Sırada 'internetten soınav' var

Bu sınavın daha ileri bir aşamasını uygulamak istediklerini de kaydeden Çağlar, "internet üzerinden sınav yapmak için çalışma yürüttüklerini" söyledi. Çağlar, çalışmalar sonuçlanınca bankanın eleman sınavlarını internet üzerinden yapacağını, belli puan üzerindekileri yine kendi sistemlerine davet edeceklerini anlattı. Çağlar, bunun Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

Bir gazetecinin, "İnternet kafede oturup, soruları arkadaşına çözdürürse" sözleri üzerine Çağlar, sınavdan sonra mülakat yapılacağını, giren kişinin yeterli becerisi yoksa bunun mülakatta ortaya çıkacağını kaydetti.

Ekran karşısında sınava girilen sistemin yükselme sınavları için de uygulandığını belirten Çağlar, her bir sınavın 4,5 milyon lira maliyeti düşünüldüğünde bu sistemin 100 bin liraya varan tasarruf sağladığını belirtti. Çağlar, bu uygulamanın sadece Ziraat Bankası'nda yapıldığını da söyledi.

Manchester Business School ile işbirliği

"Bankacılık okulumuzu Manchester Business School ile evlendirdik" diyen Can Akın Çağlar, master programı yapıldığını, Bankacılık Okulu'na aldıkları kişilerin 4 ay burada, 4-6 ay arasında da İngiltere'de eğitim göreceklerini söyledi. Bu yıl 25 kişilik kontenjan oluşturduklarını, gelecek yıl bu sayının artırılabileceğini ifade eden Çağlar, Ziraat Bankası Bankacılık Okuluna girenlerin aynı zamanda İngiltere'de master yapmış gibi diploma alacaklarını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir