Ziraat, KOBİkart'ı kullanıma sundu

Visa payWave özellikli ilk temassız ticari kartı, KGS özelliği de barındırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Visa Europe ve Ziraat Bankası işbirliği ile dünyanın Visa payWave özellikli ilk temassız ticari kartı Ziraat KOBİkart'ın KOBİ'lerin kullanımına sunulduğu bildirildi.

Ziraat Bankası'nca yapılan açıklamada, KOBİ'ler için nakit ve bozuk paraya hızlı ve pratik bir alternatif oluşturan Visa payWave temassız özellikli ticari kredi kartı ile banka kartlarının ATM'lerde sağladığı avantajları birleştiren çok fonksiyonlu Ziraat KOBİkart'ın, aynı zamanda KGS özelliği sayesinde köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçiş imkanı da sağladığı belirtildi.

Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Ziraat KOBİkart'ın ticari kart kullanımına hareketlilik getireceğine inandıklarını dile getirdi.

Kurak, şunları ifade etti:

"Geçtiğimiz yıl yaşadığımız ekonomik yavaşlama döneminde ticari kartlar, özellikle küçük işletmeler için bir finansman aracı haline geldi. 2009 yılı verilerimize göre, ticari kartların alışverişte kullanım hacmi yüzde 25 artışla 6 milyar TL'ye, işlem adedi ise yüzde 15 artışla 16 milyona ulaştı. Yüksek montanlı ticari harcamaların yanı sıra temassız özelliği sayesinde KOBİ'lerin düşük tutarlı harcamaları için pratik ve güvenli bir alternatif sunan Ziraat Visa KOBİkart, işletmelere günlük ihtiyaçlarını hızlı ve takip edilebilir bir şekilde temin etme imkanı sunacak."

Ziraat Bankası Ticari Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Akbaş ise Ziraat KOBİkart almak isteyen KOBİ'lerin Ziraat Bankası şubelerine başvurabileceğini, KOBİKarta sahip işletmelerin, kartın sağladığı kolaylıklar ve avantajların yanında kart sahiplerinin Ziraat Bankasından yapacakları bankacılık işlemlerinde indirimli komisyon avantajından da faydalanabileceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir