Zonguldak ve Bolu'da okullar tatil

Kar yağışının etkili olduğu Zonguldak ve Bolu'da eğitime ara verilecek; hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - Karabük, Zonguldak ve Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlük ara verilecek, Zonguldak'ta hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, iki gündür kar yağışının etkili olduğu Eflani ve Safranbolu ilçeleri ile belde ve köylerde taşımalı eğitime bugün ara verileceği belirtildi. 

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, iki gündür kar yağışının etkili olduğu kentte eğitime merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde bugün ara verileceği, hamilelerle engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Vali Ali Kaban da Twitter'dan eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Bugün okullar tatil. Evde annemizi üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştı.

Bolu'da da eğitim kara teslim oldu

Bolu Valisi Özçimen, kentte okulların bir gün süre ile tatil edildiğini bildirdi. Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, merkez, Gerede, Mengen, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Mudurnu, Seben, Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde ise eğitimin süreceğini kaydeden Özçimen, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 3 gün idari izinli olacağını ifade etti.

Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, kar kalınlığı kent merkezinde 15, D-100 ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde ise 25 santimetreye ulaştı. 

Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri ise kontrollerini arttırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir