'Ankara, iş adamlarını kaybetmemeli'

ASİAD Başkanı Aydın,"Ankara’dan yurt dışına yapılacak uçuşlarla yatırımcıların başka illere kayması önlenmeli. Ankara, iş adamlarını kaybetmemeli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’la yaptığı görüşmede Ankara’nın ticaret ve sanayi anlamında öncü bir kent olduğunu, sanayici ve iş adamları olarak destek beklediklerini ifade etti. Aydın, “Ankara’dan yurt dışına yapılacak uçuşlarla yatırımcıların başka illere kayması önlenmeli. Ankara, iş adamlarını kaybetmemeli” ifadelerini kullandı.

ASİAD Yönetim Kurulu üyeleri Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti. Vali Kılıçlar’a yeni görevinde başarılar dileyen Barış Aydın ASİAD olarak şimdiye kadar Ankara’nın çok sayıda sorununu dile getirip, çözüm ürettiklerini, bu sorunların başında ise zaman kaybını minimuma indirecek, iş dünyasını dünya ile kolaylıkla buluşturacak doğrudan uçuşların geldiğini belirtti. Aydın,  Ankara’nın artık sadece bürokrat şehri değil, ticaret ve sanayi anlamında da öncü bir kent konumunda olduğunu da vurgulayarak, “ Yıllardır memur kenti kimliğiyle anılan Ankara, bugün sanayinin ve ticaretin de Başkenti olarak tanımlanıyor. Bu anlamda Ankara’dan yapılacak doğrudan uçuşlar biz sanayici ve iş adamları için son derece önem taşıyor. Ankara’dan yurt dışına yapılacak uçuşlarla yatırımcıların başka illere kayması önlenmeli. Ankara, iş adamlarını kaybetmemeli” dedi.
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, STK’ların “karşılıksız çalışma” yaptıklarını, bu anlamda “zoru başardıklarını” ifade etti. Ankara Valiliği’nin kapısının STK’lara açık olduğunu belirten Kılıçlar, yapılacak işbirliklerinin Ankara’nın “marka kent olmasına ciddi katkı sağlayacağını” kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir