'Çadır kiraları üreticiyi mağdur etmemeli'

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, belediyelerin çadır kira bedeli belirlemede daha hassas davranmalarını beklediklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlıkların sergilendiği çadır kiralarının düşük tutulması gerektiğini bildirdi.  

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Türkiye'de kurbanlık hayvan satışlarının illere ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini belirterek, birlik olarak iller bazında tahmini fiyatları derleyeceklerini ve kamuoyuna duyuracaklarını ifade etti. 

Kurbanlıkları büyük şehirlerde belediyelerin belirlediği yerlerde satmak isteyen üreticilerin, satış süresince hayvanlarını bulunduracakları yerlere kira bedelleri ödediklerine dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti: 

"Üreticilerimizin yüksek maliyetli üretimleri ve hayvancılığımızın geçtiği zor süreç de dikkate alınarak belediyelerimizin bu yerlerin kira bedeli belirlemede daha hassas davranmalarını, kurbanlık satış yerlerini kiraya verirken, çadır kiralarını, gelir getirici bir yer değil, bir kamu hizmeti olarak görmelerini ve kira bedellerini mümkün olduğunca düşük tutmalarını bekliyoruz. Üreticimiz mağdur edilmemelidir." 

Çadır kirası yanında üreticilerin başka masraflar da yaptığını belirten Bayraktar, yüksek nakliye ücretleri ödendiğini, hayvanlar satılmazsa geri dönüş için de nakliye parası verildiğini ifade etti. 

Kurban pazarlarında denetimin de çok önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Yetkili kurumlarca denetimler sıklaştırılmalı, sanal kesime geçit verilmemelidir" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir