'Dünyaya sadece bilançolar bazından bakmayız'

Dünyaya açılma konusundaki politikalarını New York'taki iş adamlarıyla paylaşan MÜSİAD Başkanı Olpak, ''Bizim için iş adamı üyelerimizin işlerini geliştirmeleri asıldır. Ancak dünyaya sadece bilançolar bazından bakmayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin Başkenti Washington'da bir temsilcilik ofisi açan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Amerikan ekonomisinin önemli merkezlerinden New York'ta da geniş katılımlı bir buluşma düzenledi.

Başkent Washington'da geçtiğimiz perşembe günü MUSIAD USA'nın açılışını yapan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki iş adamları heyeti ABD temaslarının ikinci aşamasında New York ve çevresindeki Türk-Amerikan iş adamları ile bir araya geldi.  

"New York'ta varlık göstermeyi önemsiyoruz"

New York'un Amerikan ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Olpak; ''ABD yapılanmasını biraz gecikmeli olarak da olsa başlattık. Washington'da açtığımız şubemizden sonra, dünyanın en gözde finans merkezlerinden biri olan New York'ta varlık göstermeyi önemsiyoruz. Bu yüzden New York ve çevresindeki Türk girİşimcileri de MUSIAD USA çatısı altında buluşturmayı arzuluyoruz'' diye konuştu.

New York City'yi çevreleyen Hudson Nehri'nde yapılan gemi turu esnasında MUSIAD USA üyelik formunu dolduran Türk iş adamlarına rozet takan Başkan Nail Olpak, kurum olarak, ilk günden bu yana adına yakışır bir şekilde, herhangi bir etnik veya siyasi bir görüşe, belli bir zihin dünyasına eklemlenmeksizin, bağımsız duruşlarını sürdürdüklerini belirtirken, bununla birlikte toplumsal ve evrensel gelişmelere de duyarsız olmadıklarını dile getirdi. 

Üye kabul ve dünyaya açılma konusundaki politikalarını New York ve çevresindeki iş adamları ile paylaşan MÜSİAD Başkanı Olpak, ''Bizim için iş adamı üyelerimizin işlerini geliştirmeleri asıldır. Ancak dünyaya sadece bilançolar bazından bakmayız. MÜSİAD'ın 24 yıllık birikimini kullanırken, o bölgedeki iş adamlarının lokal dinamiklerini de hesaba katarız. Temel değerlerimiz noktasında, bizim de onlara ne katacağımız önemlidir'' şeklinde konuştu. 

"Amerikalı iş adamları MUSIAD USA üyesi olmaya başladı"

MUSIAD USA'nın kurucu başkanı olarak gecede bir konuşma yapan Murat Güzel ise ABD'deki yapılanma ilkelerinden bahsederken, "Toplumu kuşatıcı olacağız, bu düsturumuzun bizi başarıya götürmede önemli bir yapı taşı görevi göreceğini öngörüyoruz" derken, üye sayılarının hızlı bir şekilde arttığını, daha şimdiden birkaç Amerikalı iş adamının MUSIAD USA üyesi olduğunu belirtti. 

"Amerika'da iş adamlarımız da hedef büyütüyor"

MUSIAD USA'nın ilk New York buluşmasını gerçekleştirdiği gecede hazır bulunan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen'de Türkiye'nin MÜSİAD gibi değerli bir kuruluşunun Amerika'da şube açmasından ve New York'a verdikleri önemden memnun olduklarını dile getirdi. Bilgen, "Son zamanlarda kendisine çizilen sınırların ötesine geçmeyi başaran bir Türkiye çizgisine paralel olarak Amerika'da iş adamlarımız da hedef büyütüyor, büyük atılımlar gerçekleştiriyor. MUSIAD USA'nın buradaki atılımlarının da aynı doğrultuda, bu kabına sığmayan Türkiye imajına katkıda bulunacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir