'Fiyat istikrarı şart!'

TZOB Başkanı Bayraktar, "Tarım ve gıdada fiyat istikrarı şart. Üreticiden tüketiciye ürün uygun fiyatlarla ulaştırılmalı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıdada fiyat istikrarının önemli olduğunu belirterek, ürünlerin üreticiden tüketiciye uygun fiyatlarla ulaştırılması gerektiğini bildirdi. 

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl tarımda yaşanan sıkıntılara rağmen gıda fiyatlarındaki artışın sınırlı olduğuna dikkati çeken Bayraktar, tarımda üretici enflasyonunun, genelde gıda ve alkolsüz içeceklerdeki fiyat artışının altında kaldığını belirtti. 

Bayraktar, tarım, ormancılık ve balıkçılıkta fiyat artışının 14 Temmuz'da açıklanmasının ardından daha net karşılaştırma yapılabileceğini ifade etti. 

Tarım ve gıdada fiyat istikrarının gerekli olduğuna işaret eden Bayraktar, "Üreticiden tüketiciye ürün uygun fiyatlarla ulaştırılmalı. Üretici de kazanmalı, tüketici de uygun fiyatla tüketebilmelidir" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir