'HGS cezalarında indirim bekliyoruz'

TESK Genel Başkanı Palandöken, otoyol ve köprü geçişlerinde kartı olmayan ya da olup da bakiyesi yetersiz veya HGS kartı arızalı olan binlerce araç sahiplerine ceza yağdığını hatırlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezalarına ilişkin, "Kesilen cezalarla ilgili öngörülen ücret toplama sistemi için 15 gün olan süre uygulamada yetersiz. 10 kat cezadan indirim bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, otoyol ve köprü geçişlerinde kartı olmayan ya da olup da bakiyesi yetersiz veya Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı arızalı olan binlerce araç sahiplerine ceza yağdığını hatırlatarak, "Araç sahipleri kendisine gelen tebligatlarda veya internet üzerinden yaptıkları sorgulamalarda karşılarında gördükleri rakamlar ile adeta yıkıldı. Binlerce liralık ceza karşısında kara kara düşünmekteler. Hatalı geçişlerde 10 katı ceza uygulanıyor. Taşımacı esnafının böyle bir cezayı ödemeye gücü yok" görüşüne yer verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir