"Altın alışverişine de 12 taksit uygulanmalı"

KOBİDER Genel Başkanı Özgenç, kredi kartına taksit sayısının artırılmasının sektörler arasında negatif bir ayrımcılık olduğunu savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, bir an önce altın alışverişinde de 12 taksit uygulaması yapılması gerektiğini belirtti.

Özgenç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmeliklerinin yürürlüğe girmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartına taksit sayısının bazı alanlarda 12 aya çıkarıldığını hatırlatarak, bu uygulamanın sektörler arasında negatif bir ayrımcılık olduğunu savundu.

Özgenç, şunları kaydetti:

"Değerli takı eşyasının önde gelen mesleklerinden olan kuyum sektöründe 4 taksit sınırlaması ve cep telefonu satıcılarının taksitli satış yapabilmelerinin engellenmesi haksızlıktır. Kuyumculuk sektörünün en önemli kalemi olan takı, takıcılık ve mücevherat satışları BDDK'nın kredi kartları ile yapılan kuyum alışverişlerinde taksit uygulamasının kaldırılmasından yüksek derecede etkilenmiş ve özellikle perakende kuyum ticareti yapanlar önemli oranda maddi kayba uğramışlardır. Bu bağlamda hakkaniyete ve hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz bu uygulamanın revize edilerek 12 taksit olarak düzenlenmesini istiyoruz. Keza, bu haksız uygulamaya kuyumcu esnafı sessiz çığlık ile itiraz etmektedir, isyan etmektedir. Bir an önce altın alışverişinde de 12 taksit uygulaması yapılmalı."

Bu konularda ilginizi çekebilir