Aselsan'a rektör başkan

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı olarak Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI) 2017 raporuna damga vuran Türk savunma şirketi Aselsan’da yönetim değişti. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Aselsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Geçen yıl Aselsan’ın yönetim kurulu üyeliğine seçilen Görgün, 2014’ten bu yana GTÜ Rektörlüğü görevini yürütüyordu.

1973 doğumlu Görgün, aynı zamanda Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyeliği, Startürk Yönetim Kurulu Üyeliği, Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de devam ettiriyor.

ABD’de eğitim aldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Görgün, doktora eğitimini ise New York ABD’de Rensselaer Polytechnic Institute’da 2003 yılında tamamladı. Doktora mezuniyetinin ardından University of Connecticut’ta 2004- 2005 yılları arasında doktora sonrası bilimsel çalışmalarda bulunan Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Rektör Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Görgün’den önce başkanlık görevini  İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özkol yürütüyordu.

1.2 milyar dolarlık satışı var

Bilindiği üzere Aselsan, SIPRI 2016 raporunda 72’nci sıradayken 2017’de 1 milyar 220 milyon dolarlık satış hacmiyle 5 sıra tırmanmış ve dünyanın en büyük 67’nci savunma şirketi olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir