Bursa iş dünyasından referandum yorumu

Bursa iş dünyası temsilcileri referandum sonuçlarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - 16 Nisan referandumunun ardından belirsizlik ortamının kalktığına dikkat çeken Bursa iş dünyası temsilcileri, bugünden itibaren ekonomiye odaklanılması gerektiğine işaret etti.

Önemli olanın beraberlik içinde ülke sorunlarının çözümüne odaklanmak olduğunu belirten BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, "Yoğun bir siyasi süreci geride bıraktık. Milletimizin kararından sonra artık ekonomiye, ekonomik sorunların çözümüne çok hızlı bir şekilde odaklanmalıyız. Siyasi belirsizlikler bittiği için güçlü Türkiye, güçlü ekonomi ilk hedeflerimiz olmalıdır. Bunu için ekonomik reformlar üzerinde çalışılmalı, katma değer sağlayacak üretim öncelikli olmalı. Yatırımların hızlandırılması için bürokratik engeller de azaltılmalıdır" dedi.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı:
Gündem ekonomi olmalı

"Uygulamaya başlanacak olan yeni sistemle daha etkili ve ivedi kararlar alınarak ifası kolay olacaktır" diyen Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, "Özel sektör bundan sonra geleceğe daha rahat bakabilecek ve yatırım konusunda risk almayı göze alabilerek daha net karar verebilecektir. Türkiye olarak ortaya koyduğumuz ekonomik gelişme süreçlerinin ivmesini şimdi hızla daha yukarı yükseltebileceğiz. Yeni sisteme ilişkin altyapının bir an önce hazırlanarak, gündemimizin ekonomi, büyüme ve kişi başı gelirimizi arttırabilmek, dolayısı ile refah toplumunun sağlanması olması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay:
Ülke, hedeflerine bir adım daha yaklaşacak

Yeni süreçte hızlı gelişen bir Türkiye beklediklerini ifade eden BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, "Üretimden istihdama, yatırımdan ihracata kadar her alanda hızlı kararlar alabilen, ekonomik reformlar ile daha müreffeh bir seviyeye ulaşacak olan ülkemiz kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine de bir adım daha yaklaşmış olacak" diye açıklama yaptı.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral:
Yapısal reformların gerçekleştiği bir dönem olmalı

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral da referandum sonucunu şu ifadelerle değerlendirdi: "Milletimiz Anayasa değişikliğine evet diyerek yeni bir dönemi başlatmıştır Şimdi birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için çalışma zamanıdır. Önümüzdeki dönemin ekonominin ana gündem maddesi olduğu ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak yapısal reformların gerçekleştirileceği bir dönem olmasını diliyoruz."

GESİAD Başkanı Ramazan Kaya:
Ekonomide ivme kazanmak için reformlar hayata geçmeli

GESİAD Başkanı Ramazan Kaya da yaptığı açıklamada, "Ekonomide istediğimiz ivmenin yakalanabilmesi için sürdürülebilir büyümenin vazgeçilmezi olan reformların vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte hem içeride, hem de dışarıda uzlaşmacı ve kapsayıcı bir tutum sergilenmesi, aynı zamanda toplumun tüm dinamiklerinin de ortak gelecek paydasında birleşmesi ve bu minvalde toplumsal desteğin sağlanması önemlidir" dedi.

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak:
Ekonomiyi ilerletmek için adımlar zaman geçmeden atılmalı

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, "Türk halkı da 16 Nisan günü Anayasa değişikliğini oylamak için sandığa giderek, hem vatandaşlık görevini yerine getirmiş hem de demokrasiye olan inancını ortaya koymuştur" diyerek kararın hayırlı olmasını temenni etti. Bayrak ayrıca önceliğin ekonomi olması gerektiğini söyleyerek, "Ekonomimizi daha ileri götürme adına atılması gereken adımlar zaman geçirmeden hayata geçirilmelidir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir