Bursa'da engelliler için istihdam seferberliği

Bursa Kent Konseyi, istihdam seferberliğinde engelli vatandaşların da iş hayatına katılabilmesini sağlamak için 'Bursa Engelliler İstihdam Buluşması' etkinliğini gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Kent Konseyi Türkiye'nin istihdam seferberliğine katkı yapmak adına İŞKUR, Engelliler Meclisi ve Bursa Engelliler Federasyonu işbirliği ile 'Bursa Engelliler İstihdam Buluşması' etkinliği düzenledi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen program kapsamında 30'dan fazla firma stant açarak engelli vatandaşlardan iş başvurusu aldı. Tüm gün süren buluşmada, 3 farklı oturumda 5 konuşmacı tarafından engelli vatandaşlara iş arama becerileri konularında sunumlar yaptı.

Yılda 2 bine yakın faaliyete imza atan Türkiye'nin en aktif kent konseyi olduklarını hatırlatan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Cumhurbaşkanımızın seferberlik çağrısına Bursa ciddi katkı yapıyor. İş dünyası ve iş gücü her ülke için büyük önem taşıyor. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye ilk 10'a girmeyi hedefliyor. Elbette bize istihdam ve iş gücü gerekiyor. Tüm gençlerimizi iş dünyasına bekliyoruz.

Engellilerin de iş dünyasında daha fazla yer almasını istiyoruz. Devletin belirlediği kriterlere bakmadan bunun ötesinde istihdam seferberliğine katkı yapan ve engellilere fabrikalarını açan iş dünyasına teşekkür ediyorum. Türkiye hepimizin. Her beraber ülkemizi yukarıya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Bursa, engelli istihdamında yüzde 96'lık paya sahip

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat, 'İstihdam Seferberliği' kapsamında bu tür toplantıları desteklediklerini anlattı. Engelli istihdamının önemli olduğunu belirten Arat, 50'nin üzerinde çalışanı olan firmaların engelli çalıştırma zorunluluğunun da bu alandaki istihdama önemli katkı yaptığını ifade etti. Bursa'nın kotanın doldurulması anlamında yüzde 96'lık orana sahip olduğunu anlatan Arat, düzenlenen buluşmayla da yeni iş imkanlarının sağlanacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Bursa'da zorunlu istihdam üzerinde engelli çalıştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Oyak Renault, Prizma İnşaat, AR Yemek, Partem Temizlik ve Karacan İnşaat ileen çok engelli istihdam eden Tofaş, Bosch, Oyak Renault, Delphi Otomotiv ve Aunde Teknik Tekstil Sanayi firmalarına teşekkür belgesi verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir