Devlet destekleri tanıtım toplantıları Bursa'da başladı

Ekonomi Bakanlığı ve TOBB iş birliği ile 11 ilde düzenlenmesi planlanan Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları'nın ilki Bursa'da düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Ekonomi Bakanlığı ile TOBB tarafından koordine edilen ve destek mekanizmaları hakkında iş dünyasını bilgilendirmeyi amaçlayan Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları'nın ilki Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursalı firmaların daha rekabetçi bir yapıya kavuşmaları için devlet desteklerinden en üst düzeyde faydalanmalarını istediklerini söyledi.

Bu amaç doğrultusunda Destek Kapısı Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Duran, "Projemiz, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Devlet tarafından sağlanan desteklerle ilgili merak edilen tüm soruların cevaplandığı, kamu - özel sektör arasında köprü vazifesi gören önemli bir platform oluşturduk. Bu proje kapsamında şimdiye dek çeşitli konu başlıklarında altı toplantı gerçekleştirdik ve kamu ile özel sektör arasındaki iletişimin güçlenmesine katkıda bulunduk." dedi.

Duran, Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları'yla birlikte devlet desteği alarak yatırımlarını artıran firmaların sayısının çoğalacağına inandığını da sözlerine ekledi.

"Global KOBİ'ler hedefliyoruz"

TOBB Dış Ticaret Müdürü Ayşe Mehtap Ekinci ise TOBB'un 1,5 milyona yakın üyesinin olduğunu ve bu üyelerden yalnızca yüzde 20'lik kısmının ihracat yaptığını söyledi. Devlet teşviklerinin ihracatçı sayısının artması noktasında çok önemli olduğunu vurgulayan Ekinci, dış pazarda daha etkin, global KOBİ'ler hedeflediklerini belirterek, "Devletimizin ve Hükümetimizin çok önemli teşvikleri var. Ekonomi Bakanlığımız ile birlikte düzenlemiş olduğumuz bu toplantılarla firmalarımıza rehberlik etmek ve onları teşviklerden faydalanmak noktasında cesaretlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Her çapta firmaya destek var"

Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa Ali Yurdupak da, ihracatta sağlanan destekleri tematik olarak ihracatta hazırlık ve kurumsal kapasite oluşturma, pazarda tutundurma ve yüksek katma değere yönelik olmak üzere 3 farklı segmentte ele aldıklarını söyledi.

Her firmaya uygun olabilecek bir desteğin bulunduğunu belirten Yurdupak, "Her keseye uygun, her şirket büyüklüğüne göre desteklerimiz mevcut. İlk kez ihracat yapacak firmalardan en tepedeki firmalara kadar herkes bir şekilde desteklerimizden faydalanabilirler" dedi.

Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İmalat 1 Daire Başkanı M. Cengiz Arabacı ise, yatırım teşvik sistemine ek olarak 2016 yılının sonunda proje bazlı destek sistemi mevzuatını da oluşturduklarını anımsattı. Arabacı, bu sistemle yatırımcının ihtiyaç duyduğu desteklerin proje bazlı değerlendirilerek desteklerin çeşitlendirilmesi ve esnetilmesini amaçladıklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir