Dinçer: TÜSİAD Başkanı bir hafta içinde belirlenecek

TÜSİAD'da geçici olarak genel başkan olacağı iddialarının doğru olmadığını söyleyen Haluk Dinçer, "Yönetim kurulunda herhangi bir üyemiz başkan seçilecek ve sonraki genel kurula kadar görev yapacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, Muharrem Yılmaz'ın istifasıyla boşalan başkanlık koltuğuna kimin oturacağının bir hafta içinde belli olacağını söyledi. Dinçer, ilk genel kurula kadar yönetim kurulu üyelerinden birinin başkan seçileceğini açıkladı.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, hakkında çıkan TÜSİAD Başkanı olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bugün özellikle sosyal medya ve  internet sitelerinde benim başkan olacağımla ilgili bilgiler var. Bunlar yanlış. TÜSİAD, bir sonraki genel kuruluna kadar bir başkan  seçecektir. Bu bir süreç ve yönetim kurulu henüz bir karar vermiş değil. Yönetim kurulunda herhangi bir üyemiz başkan seçilecek ve sonraki genel kurula kadar görev yapacak. Bir hafta içinde bir açıklama yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu: Sayın Yılmaz örnek bir davranış sergiledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD ile görüştü. Görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer ile birlikte çıkan CHP lideri, dün TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Muharrem Yılmaz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz'ın istifa sonrası yapmış olduğu "Ben bir kurumun zarar görmesini istemiyorum" şeklindeki  açıklamasını takdirde karşıladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu duyarlılığı gösterdiği için teşekkür ederim. Sayın Yılmaz örnek bir davranış sergiledi. Aynı duyarlılığı siyasilerde gösterebilmeli." dedi.

Yılmaz'ın istifası sonrası TÜSİAD'ın geçici başkanlığı için 3 başkan yardımcısından biri olan Haluk Dinçer'in ismi başkanlık için öne çıkıyordu. Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirilen görüşme sonrası konuşan TÜSİAD Başkan Yardımcısı Dinçer iddiaları yalanladı.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, "Bugün basın organlarında bilhassa sosyal medyada, internet, web sitelerinin bazılarında başkan olduğumla veyahut olacağımla ilgili bir takım haberler var. Bunların hepsi yanlıştır, böyle bir şey yoktur" dedi.

"Herhangi bir yönetim kurulu üyesi tüzüğümüz gereği başkan olabilir"

Dinçer, TÜSİAD Başkanı'nın bir sonraki başkanı belirleyeceğini ve  Genel Kurul'a kadar görev yapacağını dile getirerek, "Kendi içinden herhangi bir yönetim kurulu üyesi tüzüğümüz gereği başkan olabilir. Bunu seçme yetkisi de şu andaki Yönetim Kurulu'ndadır" dedi. 

"Başkan yardımcısı olacak diye bir şart yok"

Bir gazetecinin, "Bir isim telaffuz edildi mi, konuşuldu mu?" sorusuna Dinçer, "Bu bir süreç. Henüz Yönetim Kurulu bir karar vermemiş durumda. Arkadaşlarım zaten burada beraber, ben en kıdemli başkan yardımcısı olarak karşınızda bulunuyorum. Ama iki başkan yardımcısı arkadaşım biri solumda, biri sağımda Memduh Bey ve Tayfun Bey. Ama başkan yardımcısı olacak diye bir şart da yok tüzüğümüzde. Yönetim Kurulu üyelerinden herhangi birisi başkanımız istifa ettiği için başkan seçilecek Yönetim Kurulu tarafından. O da Genel Kurul'a kadar görev yapacak" karşılığını verdi.  

Haluk Dinçer, "Ne kadar süre içerisinde açıklanması planlanıyor?" sorusunu, "Bununla ilgili tüzükte belirlenmiş bir süre yok. Makul bir süre, herhalde bir hafta içerisinde böyle bir açıklama yapılmasını ümit ediyoruz" diye yanıtladı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir