Doğalgazda yüksek proje esnafı zora sokuyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, doğalgaz hizmetlerinde yüksek proje bedellerinin esnafı zorladığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, doğalgaz hizmetlerinin özelleştirilmesinin ardından abone şartlarında değişikliklere gidildiğini belirterek, "Doğalgaz hizmetlerinde yüksek proje bedelleri esnafın belini büküyor" dedi. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, doğalgaz hizmetlerinde başta abonelik bedeli olmak üzere çok yüksek proje bedelleri talep edildiğini, bunun da esnaf ve sanatkarları sıkıntıya soktuğunu ifade etti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti: 

"Birçok ilimizde doğalgaz hizmetlerinin özelleştirilmesinin ardından başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 100 binlerce esnaf ve ticarethanelerden proje ücreti olarak 10 bin lira, güvence bedeli olarak da 3 bin ile 7 bin lira arasında ücret talep ediliyor. Sermayemiz kadar parayı esnaf nasıl yatıracak? Bu ücretler uygun hale getirilerek esnaf ve sanatkarlar mağdur edilmemelidir. Özellikle aboneliği eski olan esnaf ve sanatkarlar ile ticarethaneler bu uygulamadan olumsuz etkilenmemelidir. Bu yeni uygulama için yeni sözleşmeler yapılırken haklar mutlaka korunmalıdır. Acilen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) özelleştirmenin ardından meydana gelen bu uygulamaya el koymalıdır. Doğalgaz hizmetlerinde yüksek proje bedelleri esnafın belini büküyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir