İndirimler esnafa da yansıtılmalı

TESK Başkanı Palandöken, "Esnaf ve sanatkarın ödediği elektrik faturaları en yüksek tarifeden hesaplanıyor" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "esnaf ve sanatkarın ödediği elektrik faturalarının en yüksek tarifeden hesaplandığını" öne sürerek, her kesime uygulanan indirimlerin, bir an önce esnafa da yansıtılmasını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın elektrik faturası giderlerinin hafifletilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarın ödediği elektrik faturaları en yüksek tarifeden hesaplanıyor. Yetkililerimiz elektrik faturalarına yansıtılan dağıtım bedeli, satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli ve TRT payı gibi kalemlerin yasal olarak alındığını açıklıyorlar. 'Kayıp-kaçak oranı kalktı' diyorlar ama elektrik dağıtım şirketleri kayıp-kaçak arttığı için fiyat artışı istiyorlar. Esnafın beklentisi, her kesime uygulanan indirimlerin bir an evvel esnafa da uygulanarak faturaların hafifletilmesidir."

Palandöken, kayıp-kaçak, sayaç okuma, dağıtım, perakende satış, iletim sistemi kullanma bedeli adı altında tahsilat yapıldığını belirterek,  "Elektrik Tüketim Vergisi’nin de KDV’si alınmaktadır. Yani verginin vergisi alınmaktadır. Haksız uygulamalar kaldırıldığında faturalarımız yüzde 40 azalacaktır" ifadesini kullandı. 

TESK Başkanı Palandöken, denetimlerde kaçak elektrik kullanımının devam ettiğinin tespit edildiğini ve bundan kaynaklanan en az 2 milyar liralık zararı ise faturalarını düzenli ödeyen abonelerin üstlendiğini iddia etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir