‘Makro ekonomik istikrara güven duyuyoruz’

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, iş dünyası olarak Türkiye'nin makro ekonomik istikrarına güvendiklerini kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE KEVEN ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ekonomik gündemle ilgili bazı değerlendirmelerde bulunarak, iş dünyası olarak Türkiye’nin makro ekonomik istikrarına duydukları güvenin devam ettiğini ve gelecekten umutlu olduklarını söyledi. 

Türkiye’nin bu dönem inşaat sektörü üzerinden bir miktar büyümüş gibi göründüğünü ancak özel sektörü bir bütün olarak gördüklerini ifade eden Boydak, devam etmekte olan yatırımlarla gelecek dönemde imalat sanayinin payının artacağına inandıklarını söyledi. Boydak tasarruf oranları ile ilgili en azından geriye doğru bir gidiş olmadığını, bununda pozitif bir gelişme olduğunu belirtti. 

Bankacılık sektörünün dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Boydak, “Bugün projesi olan, itibarı yerinde olan firmalarımıza gerek TL bazında gerekse yabancı para cinsinden sınırsız imkan var. Bankacılarımız adeta müşteri avındalar. Dolayısı ile bu noktada da bir problemimiz olmadığını görmekteyiz” diye konuştu. 

KOBİ’ler söylentilere ve olumsuz propagandalara aldırmadan işlerine odaklanmalarının çok önemli olduğunu açıklayan Boydak, KOBİ’lerin bu süreçte yatırım fırsatını kaçırmaları durumunda kendi alanlarında geri kalacaklarını, yatırımlarının bir kısmını kendi öz kaynağı ile destekleyebilen ve operasyonel karlılığı iyi olan firmalara bu dönemde yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu. 

Mustafa Boydak, oda olarak dile getirdikleri sorunların birçoğunun son torba yasa ile çözüme kavuştuğunu, sanayicileri ilgilen temel konularda sağlanan bu çözümün kendilerini memnun ettiğini belirterek hükümete teşekkür etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir