MÜSİAD'dan 'faiz kararı' yorumu

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Erdal, "Faizlerdeki indirim periyodik olarak ve piyasayı rahatlatıcı şekilde devam etmelidir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin periyodik olarak ve piyasayı rahatlatıcı şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti. 

Erdal, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun (PPK) aldığı faiz indirimi kararını değerlendirdi. 

Faiz indirimi, küçük de olsa olumlu bir sinyal 

Merkez Bankasının Temmuz 2014'ten bu yana politika faizini yüzde 8,25'te tuttuğunu hatırlatan Erdal, PPK'nın aldığı 50 baz puan faiz indirimini, küçük de olsa olumlu bir sinyal olarak niteledi. Söz konusu faiz indiriminin yeterli olmadığını ifade eden Erdal, şunları kaydetti: 

"Düşük faiz ortamı, planlı bir borçlanmaya izin vererek dengeli büyüme içerisinde gelir dağılımı ve istihdam için olumlu ortam sağlayacaktır. Orta Vadeli Plan'da 2017 enflasyon hedefi yüzde 5 ve büyüme hedefi yıllar bazında ortalama yüzde 4 olan Türkiye, bu hedeflerine ancak kendi iç dinamikleri ve düşük faizlerle ulaşabilecektir. Yatırım ve üretimin, ülkemizdeki öneminin yanı sıra dönem başkanlığını yürüttüğümüz G-20 için de öncelik olduğu göz ardı edilemez. Bankacılık reformunu gerçekleştirmiş, siyasi istikrara sahip, 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefi gibi cesur ekonomik ve büyüme hedefleri olan bir Türkiye'nin Merkez Bankasının daha cesaretli adımlar atması gerektiğine inanıyoruz. Faizlerdeki indirim periyodik olarak ve piyasayı rahatlatıcı şekilde devam etmelidir."      

Bu konularda ilginizi çekebilir