PAGEV, Türkiye'yi Avrupa'nın en büyüğü yapacak

PAGEV, plastik sektöründe Avrupa'nın ikinci, dünyanın yedinci büyük üreticisi konumundaki Türkiye'yi, Avrupa'nın en büyük plastik mamul üreticisi yapmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Türk plastik sektörünün Avrupa'nın ikinci, dünyanın yedinci büyük üreticisi konumunda olduğunu belirterek, "Üretimimiz 8 milyonu aşmış durumda. Hedefimiz 2023 yılında Almanya'yı geçip, Avrupa'nın en büyük plastik mamul üreticisi ülkesi olmak" dedi.  

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, PAGEV'in kuruluşundan bu yana kazanılan tüm başarıların kendilerine yol gösterdiğini, bundan sonraki süreçte de bunlara yenilerini ekleyerek, başarılı işler yapmaya devam edeceklerini belirtti. 

Sektörde 6 bini aşkın firma faaliyet gösteriyor

PAGEV olarak, Türkiye'deki en güçlü ve etkili sivil toplum örgütlerinden biri olma yönünde hızla ilerlediklerini  vurgulayan Eroğlu, sektörde 6 bini aşkın firmanın faaliyet gösterdiğini kaydetti.  

"Üretimimiz 8 milyonu aşmış durumda"

Eroğlu, PAGEV ailesinin 500 asil üyesinin bulunduğunu bu üyelerin ciro ve istihdam anlamında sektörü oluşturan 6 bin firmanın yüzde 80'ine denk geldiğini ifade ederek,  "Türk plastik sektörü aile üyelerinin özverili çalışmaları neticesinde bugün Avrupa'nın ikinci, dünyanın yedinci büyük üreticisi konumunda. Üretimimiz ise 8 milyonu aşmış durumda. Hedefimiz 2023 yılında Almanya'yı geçip, Avrupa'nın en büyük plastik mamul üreticisi ülkesi olmak" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir