Sanayiciden ekonomi öncelikli gündem çağrısı

BUSİAD ve MÜSİAD referandum sonucuna ilişkin yaptığı değerlendirmede ekonomi öncelikli gündem çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi referandum sonuçlarını değerlendirdi. Sanayiciler, yapısal sorunlara odaklanılması ve ekonominin yine en önemli gündem maddesi olması çağrısını yineledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, uzun süredir ülke gündemini meşgul eden sürecin geride kalmasıyla birlikte Türkiye’nin ivedi bir şekilde mevcut yapısal sorunlarına odaklanması gerektiğini kaydetti.

Değişim sürecinden geçtiğimizi belirten Baylan, "Uzun bir süredir vurguladığımız üzere ayrışma ve kutuplaşma sürecinin artık geride bırakılması son derece önemlidir ve vakit kaybetmeden toplumsal uzlaşı ve dayanışmanın gerektirdiği adımlar atılmalıdır. Ülke olarak daha aydınlık ve refah yarınlara ulaşmamızın yolunun, bugün içinde bulunduğumuz tüm yapısal sorunları çözmekten geçtiğine her zaman inandık.

Bu inançtan hareketle iş dünyası temsilcileri olarak ilgili reformları hayata geçirerek mevcut sorunlarını aşmış, siyaset üstü eğitim politikaları geliştirerek çağdaş ve gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmiş, milli çıkarları doğrultusunda her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmeyi içselleştirmiş, sürekli değişen dünya düzeni içerisinde gerekli rekabetçilik koşullarını yerine getirmiş ve demokrasinin tüm değerlerini el üstünde tutan bir ülke olmaya odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

"Ekonomi, en önemli gündem maddelerimizden" 

Referandum sonucunu değerlendiren MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses de, "Yenen veya yenilen, kazanan veya kaybeden yok. Bu kararın tek kazananı milletimizdir. Milletimiz geleceğine sahip çıktı ve istikrar ve güven için sistem değişikliğine 'evet' dedi.

Önümüzde, Uyum Yasaları, AB öncelikli olmak üzere Uluslararası İlişkiler, Kamu Personel Reformu, Seçim ve Siyasi Partiler yasası gibi önemli gündem maddeleri var. Ekonomi, en önemli gündem maddelerimizden olmaya devam edecek. Bugünden sonra, İşlerimize daha fazla odaklanacağız. Üretmeye ve güçlenmeye koşar adımlarla devam etmek en önemli önceliğimiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir