"Şimdi ekonomiye odaklanmalıyız"

İTSO Başkanı Anıl, referandum sonucuna ilişkin değerlendirmesinde, "Süratle Türkiye'nin sorunlarına, üretime ve ekonomiye odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, 16 Nisan Pazar günü yapılan Anayasa Referandumu oylamasının resmi olmayan sonuçlarını değerlendirdi.

Anıl, "Millet iradesi bu şekilde tecelli etmiştir. Çıkan sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak bundan sonrasında ekonomiye odaklanılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin sonuçları açıklamasının ardından yürürlüğe girecek olan Anayasanın değişen 18 Maddesi'nin Türkiye'de yönetim şeklinde köklü değişiklikler getireceğin vurgu yapan Metin Anıl, "Önümüzde yeni sistemle ilgili uyum yasalarının hazırlanacağı yeni bir süreç var. Yeni sistemin devletteki çarkların hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Referandum sürecinin geride kaldığını ve herkesten ekonomiye odaklamasını istediklerini ifade eden Anıl, "Türkiye'nin, özellikle iş dünyasının kaybedecek zamanı yok. Bize göre Referandum süreci geride kalmıştır. Gerginliklerin ülkemize hiçbir faydası olmaz. Süratle Türkiye'nin sorunlarına, üretime ve ekonomiye odaklanmalıyız. Türkiye'nin yeni bir büyüme hikâyesine ihtiyacı var. Yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformları süratle gerçekleştirmeliyiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir