Tarım Kredi'ye 20 bin yeni ortak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine yılın ilk 8 ayında 20 bin 549 genç üretici ortak oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Namık Bostancı, Türk çiftçisinin her zaman güven kapısı olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine bu yılın 8 ayında 20 bin 549 genç üreticinin ortak olduğunu bildirdi. 

Bostancı, yazılı açıklamasında, Tarım Kredi'nin Türkiye genelinde 1 milyon 100 bin ortağı olan 1631 birim kooperatifi ve 190 hizmet bürosuyla Türk çiftçisine 151 yıldır hizmet verdiğini ifade etti. 

Tarımın öneminin ve Türkiye'de de modern tarıma geçilmesiyle bu sektöre ilginin her geçen gün arttığını belirten Bostancı, "Türk çiftçisine 151 yıldır hizmet veren, bütün tarımsal girdileri kar amacı gütmeden temin eden ve ortaklarının ürünlerini değerlendirerek Türk çiftçisinin her zaman güven kapısı olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine 2014 yılının 8 ayında 20 bin 549 genç üretici ortak oldu. Bu bize olan güveni göstermektedir. Sorumluluğumuz daha da artmaktadır" değerlendirmesinde bulundu. 

241 üreticiyle Trabzon Of'taki Tarım Kredi Kooperatifi ilk sırada

En fazla ortak kaydının 241 üreticiyle Trabzon Of'taki Tarım Kredi Kooperatifince yapıldığını, bunu İzmir, Erzurum, Artvin ve Konya'daki kooperatiflerinin izlediğini bildiren Bostancı, sorumluluklarının ciddiyetini bilerek tarımla geçinen herkesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çatısı altına çağırdı. 

Dünya genelinde 1 milyar kooperatif üyesi var

Dünyada kooperatifçiliğin hızla geliştiğini ve 1 milyar üreticinin kooperatif üyesi olduğunu belirten Bostancı, ekonomik krizlerin, kazançlı çıkan tek sektörünün kooperatifçilik olduğuna işaret etti. 

Türkiye'de çiftçi profilinin değişmeye başladığına da dikkati çeken Bostancı, tarımda sanayileşmeyle holdinglerin yanı sıra şehirlerdeki orta sınıf olarak tabir edilen birçok meslek grubundan insanların da tasarruflarını tarım sektöründe değerlendirmeye başladığını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir