TESK: Zam çözüm değil

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı tüketim ürünlerine yapılan vergi artırımlarının çözüm olamayacağını, iç piyasadaki daralmanın asıl sebebinin nakit akışı sıkışıklığı olduğunu savundu.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılmasının yanlış bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Zam hiçbir zaman çözüm değildir. Benzin, mazot, tüp gaz, alkol, sigara, araç alım ve satışlarına getirilen ÖTV artışı vatandaşın bütçesini zorlayacağı gibi istihdamda sorun yaşanarak, işsizlikle birlikte kaçak satışları artıracaktır" dedi.
Yapılan zamların hem enflasyonu hem de ekonomik büyümedeki yavaşlamayı artıracağına işaret eden Palandöken, iç piyasadaki daralmanın sebebinin nakit akışı sıkışıklığı olduğunu belirtti.
TESK Başkanı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Benzin, motorin, sigara ve alkoldeki artış kaçağı artıracaktır. En önemlisi bu zamlarla işsizlik artacak, istihdam düşecektir. Buna paralel olarak tüp gaza yapılan zam ile de mutfaktaki yangın artacaktır. Lokomotif durumdaki ürünlere zam yapılması piyasa dengelerini bozar ve hayat pahalılığını artırır. Bu da insanımızı kaçağa yöneltir. Çünkü ne zaman içki, sigara, benzin ve motorine zam gelse, arkasından kaçak içki satışı patlıyor. Bundan hem vatandaş zarar görüyor hem de devlet vergi zararına uğruyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir