TİKA, Gazze'de 15 bin iftarlık dağıttı

TİKA Gazze'de, saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilere iftarlık dağıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZZE - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), günlerdir İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze'de, evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilere 15 bin iftarlık dağıttı. 

TİKA'nın Gazze Temsilcisi Muhammed Mürteca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İsrail saldırılarından zarar gören ve evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere iftar paketleri dağıttık" dedi. 

Mürteca, "Şucaiyye Mahallesi'nden kaçarak BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı okullara sığınan ailelere 15 bin iftarlık dağıtıldığını" söyledi. 

Gazze'nin Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerinde yaşayan çok sayıda Filistinli geçen cumartesi günü İsrail'in havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü yoğun bombardımanları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Gazze'nin kuzeyinde de İsrail askerlerinin tehdidi altında bulunan çok sayıda kişinin evlerinden ayrılmak durumunda kaldığı belirtilmişti. 

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 170'i çocuk 693 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 519 kişi yaralandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir