TOBB'dan 1 Mayıs mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işçi ve işverenin, çalışma hayatının birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki asli unsuru olduğunu belirterek, "Girişimci ve sanayici olmadan emekçilerimiz, emekçi kardeşlerimiz olmadan da bizler tek başımıza bir şey ifade etmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.  

Hisarcıklıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşımın esas alındığı bir medeniyetin mensupları olarak, tüm emekçilere refah, sağlık ve mutluluk dilediğini ifade etti. 

İşçi ve işverenin, çalışma hayatının birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki asli unsuru olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:  

"Girişimci ve sanayici olmadan emekçilerimiz, emekçi kardeşlerimiz olmadan da bizler tek başımıza bir şey ifade etmeyiz. Dolayısıyla Türkiye eğer kendisine büyük hedefler seçmişse, milli gelirini artırmak istiyorsa, daha müreffeh daha güzel günler görmek istiyorsa bunun yolu birlik ve beraberlikten geçer. 

Çalışanlarımızın hakları ve emekleri, hepimizin üzerinde titizlikle durduğu ve her zaman saygı göstermek zorunda olduğumuz değerlerdir. Bu vesileyle Türk iş dünyası adına, alın terleriyle ülkemizin, çocuklarımızın geleceğine büyük katkılar koyan bütün emekçi kardeşlerimin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım."

Bu konularda ilginizi çekebilir