TZOB'dan çiftçi kayıtları uzatılsın çağrısı

TZOB Başkanı Bayraktar, bu sene meydana gelen kuraklık ve don olayları sebebiyle çiftçi kayıt işlemlerinin uzatılmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçilerin, 30 Mayıs'a kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt işlemlerini tamamlamasının mümkün olmadığını belirterek, bu konuda ek süre verilmesini talep ettiklerini bildirdi. 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, toprak analizi, gübre ve mazot destekleri gibi bazı kalemlerde yıl sonuna kadar süre verilirken, bu yıl Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi'nin (TÜKAS) devreye girmesi nedeniyle bu karar alındığını ifade etti. TÜKAS vasıtasıyla tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınmasının önemli bir girişim olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bunun 2014 Genel Tarım Sayımı'na dayanak olmasının verilen bu süreyi haklı kılmasına rağmen, 2013-2014 üretim döneminin başından bu yana kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçimizin, 30 Mayıs'a kadar kayıt işlemlerini tamamlaması mümkün değil. Zaten odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, başvuruların bu tarihe kadar tamamlanamayacağı anlaşılmıştır. Ek süre verilmesini talep ettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da bu talebimizi makul karşılayacağını tahmin ediyoruz."

Şemsi Bayraktar, çiftçilerin de olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğine dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir