'Herkül' operası Antalya'da sahnelenecek

ANTDOB, Alman besteci Handel'in "Herkül" isimli operasını bu sezon ilk kez sahneye koyacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Alman besteci George Frideric Handel'in "Herkül" isimli operasını bu sezon ilk kez sahneleyecek. ANTDOB'dan yapılan açıklamaya göre, geçen sezon Türkiye prömiyeri gerçekleştirilen ve 21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin kapanışı yapılan Herkül operası, bu sezon ilk kez 20 Kasım Perşembe akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezinde sahneye konulacak. 

Mehmet Ergüven'in rejisini üstlendiği eserde, orkestra ve koroyu uzmanlık alanı barok eserler olan şef Wolfgang Riedelbauch yönetecek. 

Evrensel bir tema olan kıskançlık duygusunun işlendiği "Herkül" eseri, orijinal dili İngilizce olarak sahnelenecek. Handel'in "Aida"sı olarak da nitelendirilen eserin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor. 

İki perdelik eserde Umut Tarık Akça "Herkül", Ebru Kaptan "Dejanire", Aslı Ayan "Lole", Göksay Yaran "Hylluse", Medine Tuganova "Lichas" ve Toygarhan Atuner "Jupiter" rolleri ile sahne alacak. Solist sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestra ve korosu eşlik edecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir