42. İstanbul Müzik Festivali başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 42. İstanbul Müzik Festivali, açılış töreniyle başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen tören öncesinde, Gürsen Yavuzkal yönetimindeki Borusan Çocuk Korosu, fuayede kısa bir dinleti sundu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, açılış töreninde, festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri verdi. 

İstanbul Müzik Festivali'nin her yıl, klasik müzik dünyasına katkıda bulunan sanatçılara verdiği "Onur Ödülü", bu yıl, dünyanın önemli orkestraları ve seçkin şefleriyle sürdürdüğü müzik kariyeri ve Ahmed Adnan Saygun'un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına öncülük etmesi dolayısıyla Gülsin Onay'a verildi. 

Törenin ardından gerçekleştirilen açılış konserinde, 2011'de Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni" seçilen, Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması'nda birinciliğin yanı sıra beş ayrı özel ödüle layık görülen genç viyolonselci Dorukhan Doruk'a, şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Konser programında, Ahmet Adnan Saygun'un Bir Orman Masalı, Op. 17, Tchaikovsky'nin Rokoko Teması Üzerine Varyasyonlar, Op. 33 ve Mendelssohn'un Senfoni No. 3, La Minör, "İskoç", Op. 56 yapıtları yer aldı.  

42. İstanbul Müzik Festivali, 27 Haziran'a kadar Steven Isserlis, Isabelle van Keulen, Alexander Raskatov, Nelson Freire, Pepe Romero, Krzysztof Penderecki, Xavier de Maistre, Yuja Wang gibi isimlerle dünyanın önde gelen orkestralarından Sinfonia Varsovia ve Venezuela Teresa Carreno Gençlik Orkestrası'nın da aralarında bulunduğu 800'e yakın sanatçı ve orkestrayı, İstanbul'da ağırlayacak.

"Doğanın Şarkısı" temalı festival, 27 iki dünya prömiyerine de ev sahipliği yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir