Bologna Kitap Fuarı'na 500 yeni kitapla katılacağız

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Türkiye'den 500 yeni kitap ve 10 yayınevi, 51. Uluslararası Bologna Kitap Fuarı'nda yerini alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı, İtalya'nın Bologna kentinde 24-27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuarda Türkiye'nin önde gelen yayınevi ve telif ajansı yöneticileri ile editörleri yabancı muhataplarıyla bir araya geleceğini açıkladı. 

Çocuk edebiyatına yönelik fuarlar arasında dünyada önemli yere sahip olan fuar, Türk yayıncılarının tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Türk yayıncıların dünyanın önde gelen yazar ve çevirmenleri ile profesyonel görüşmeler gerçekleştirmesi açısından da önem taşıyan fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi işbirliğiyle hazırladığı 64 metrekarelik ulusal stantta 500 yeni çocuk kitabını sergiye açacak. 

Bakanlık, fuarda Türk Edebiyatının Dışa Açılımı (TEDA) programının da tanıtımını yapacak. 

Bakanlık, Türk edebiyatının yurt dışı tanıtımında önemli başarılara imza atan TEDA programı çerçevesinde, 2005'ten bugüne, İtalyan yayıncılara Türk edebiyatından 40 eser için destek sağladı.