Cengiz Aytmatov Ankara'da ölümsüzleştirildi

Edebiyatın en önemli isimlerinde olan Cengiz Aytmatov, adına Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı anıt ve isminin verildiği cadde törenle açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çağdaş edebiyatın en önemli isimlerinde olan Cengiz Aytmatov, adına Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı anıt ve isminin verildiği cadde törenle açıldı. 

Kırgız ve Türk edebiyatının önemli isimlerinden Cengiz Aytmatov, adına yaptırılan anıt ve isminin verildiği caddenin açılışı yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan anıtın açılışına, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’de katıldı. 

Açılışta konuşan Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türkün ata vatanının Kırgızistan olduğunu söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cengiz Aytmatov’un Türkiye’de en çok tanınan ve en çok okunan yazar olduğunu belirti. 

Kırgız Kültürü ve Türk kültürü bir olduğuna vurgu yapan İşler, “Cengiz Aytmatov babasını Stalin döneminde kaybetmiştir, kendisini annesi büyütmüştür, eserlerinde sadece Kırgız Kültürünü yaşatmıyor, aynı zamanda ülkesinin yaşadığı acıları da anlatıyor” dedi. 

Konuşmaların ardından, Cengiz Aytmatov adına yaptırılan anıt ve isminin verildiği caddenin açılışı gerçekleştirildi 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir