“Everest”te bir kar fırtınası

Başrollerini Jason Clarke, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal,Robin Wright ve Keira Knightley’nin paylaştıkları film, 1996’da bir grup dağcının yaşadığı gerçek bir hikâyeden ilham alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğa sporları, her yıl milyonlarca macera tutkununa adrenalin dolu günler vadediyor. Hem doğa tutkunlarının hem de sinemaseverlerin ilgisini çeken bir başka “macera” ysa beyaz perdedeki spor temalı filmler. Bu hafta doğa sporları tutkunları kadar, maceraseverlerin de ilgisini çekecek bir film giriyor sinemalarımızda vizyona: 1996 yılında Everest’te meydana gelen gerçek bir olaydan esinlenerek beyaz perdeye taşınan “Everest.” 

Epik macera olarak da nitelendirilebilecek olan “Everest” filminin yönetmen koltuğunda Reykjavik doğumlu Baltasar Kormákur Samper oturuyor. Dünyanın en yüksek dağının zirvesine ulaşma çabası içindeki insanların öyküsünden ilham alan “Everest”, insanlığın karşılaştığı en sert kar fırtınalarından biriyle sınırlarının ötesinde zorlanan iki farklı seferin yolcularını anlatıyor. 

Working Title Films’den Tim Bevan ve Eric Fellner; Cross Creek Pictures’dan Brian Oliver ve Tyler Thompson ile Nicky Kentish Barnes ve Kormákur’un yapımcılığında çekilen “Everest”te; Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson ve Jake Gyllenhaal rol alıyor. Filmde, hayat boyu süren tutkuları nefes kesen bir yaşam mücadelesine dönüşürken gezegenin en acımasız doğa gücüyle azimleri sınanan dağcılar, imkânsıza yakın engellerle karşılaşıyorlar. 

“Everest” filmi, stüdyo dışında, Nepal’de Everest’in eteklerinde, İtalyan Alpleri’nde ve Roma’da Cinecittà Stüdyoları ile İngiltere’de Pinewood Stüdyoları’nda çekildi. Filmin senaryosu ise William Nicholson ve Simon Beaufoy ortak imzası taşıyor.121 dakika süren filmin, gerçek bir hikâyeye dayanması seyirci üzerindeki etkisini artırıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir