İstanbul Coffee Festival'de hedef dünyanın en büyüğü olmak

Her yıl bayrağı daha yükseğe taşımayı hedefleyen İstanbul Coffee Festival, 5 yıl sonra dünyanın en büyük kahve festivali olmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI 

İSTANBUL - DSM Group tarafından gerçekleştirilen İstanbul Coffee Festival, ikinci kez kahve tutkunları ile buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl Paşabahçe ana sponsorluğunda düzenlenecek olan festival, 22- 25 Ekim tarihleri arasında şehrin önemli simgelerinden Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek.

Geçen yıl, 14 bin 270 kişiyi kahveyle buluşturan İstanbul Coffee Festival, her yıl bayrağı daha da yükseğe taşımayı ve 5 yıl sonra dünyanın en büyük kahve festivali olmayı hedefliyor. Gıdadan tasarıma, müzikten sanata, spordan modaya yayılan kahvenin tüm artisan dünyasını bir çatı altında toplayan festival, yolu kahveden geçen ulusal ve uluslararası 100 farklı marka ve kahve kültürünü ziyaretçilerle buluşturacak. Festivalde kahve tutkunları dünyanın farklı bölgelerinden gelen kahveleri tatma fırsatı bulacak. 

3'ncü dalga hızla yayılıyor 

İstanbul Coffee Festival'in ilk senesinde beklemedikleri kadar çok büyük bir ilgi gördüğünü vurgulayan Festival Kurucu Başkanı ve Direktörü Alper Sesli, son yıllarda kahve konusunda yaşanan gelişmelerle İstanbul'un dünyanın en gelişmiş kahve şehirlerinden biri haline gelmeye aday olduğunu belirtti. Dünyada 10 yıldan bu yana devam eden 3'ncü dalga kahve akımı ile kahve tutkudan daha çok, bir yaşam tarzı haline geldiğinin altını çizen Sesli, şunları anlattı: "Farklı demleme çeşitleri, menşei belli çekirdekler, doğal üretim ve çiftçilerin hakkının korunduğu 'Adil Ticaret Kültürü'ne saygı duyan bambaşka bir jenerasyon ve hızla yayılıyor.Sadece İstanbul’da değil Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir gibi diğer birçok şehirde de görüyoruz. Geçen seneden bu yıla yaklaşık yüzde 30 oranında yeni artizan lezzetler sunan kahve ve kavurma dükkanları açıldı. İstanbul bu konuda hızla ivme kazanmaya devam ediyor.” Festivalin kahve odağında sanat festivali olduğunun altını çizen Sesli, "Özgün festivalimizde bol bol kahve ikramı, tadımların yanı sıra cupping, tasting, demleme metotları, atölyelerde interaktif workshoplar, eğitimler, oturumlar, söyleşiler, filmler, konserler, sergiler ve daha bir çok ilgi çekici etkinlik dört gün boyunca sürecek" diye konuştu.

55 bin bardak ürün tadıldı 

Geçen yıl ilki düzenlenen festival sırasında; 

1200 kişiye kahve eğitimi verildi
4 farklı ülkenin kahvecileri buluştu 
55 bin bardak ürün tadıldı
1000 kg kahve çekirdeği tüketildi
4 ton süt tüketildi
Festivale özel 21 tablo üretildi
6 bin fincan Türk kahvesi ve mırra tüketildi
200'ün üzerinde barista çalıştı ve yarıştı

Bu konularda ilginizi çekebilir