İtalyan tenor, İstanbul'da konser verecek

İtalyan tenor Bocelli, 22 Şubat'ta Ülker Sports Arena'da hayranlarıyla buluşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İtalyan tenor Andrea Bocelli, İstanbul'da konser verecek.  

Bugüne kadar olimpiyat oyunları ve dünya kupası açılış törenlerinde performans sergileyen Bocelli, İstanbul'da da hayranlarıyla buluşacak. 

Görme yetisini, 12 yaşında futbol oynarken geçirdiği kaza sonucu kaybeden Andrea Bocelli, 22 Şubat'ta Ülker Sports Arena'da sahne alacak.  

Bocelli, konserde, ünlü İtalyan ve uluslararası operalardan klasik aryaların yanı sıra uluslararası anlamda başarıya ulaşan son albümü "Love in Portofino"dan da şarkıları seslendirecek. 

Bugüne kadar 80 milyon albüm satışına ulaşan Bocelli, yumuşak ancak güçlü sesiyle dünya çapında üne sahip.  

Andrea Bocelli kimdir ?  

Ailesinin yeteneğini fark etmesiyle 6 yaşında piyano çalmaya başlayan Andrea Bocelli, flüt ve saksafona da ilgi duydu fakat sesinin enstrümanların önüne geçtiğini anlamasıyla kariyerinin yönü belli oldu. 1994'te katıldığı San Remo Müzik Festivali'nden sonra Caterina Caselli tarafından keşfedilen Bocelli, onun plak şirketi ile anlaşarak aynı yıl Verdi'nin "Macbeth" eserinde rol alarak opera sahnesindeki ilk çıkışını yaptı.  

Aynı yıl Noel'de Papa'nın huzurunda şarkı söylemek üzere davet edilen Bocelli, asıl çıkışını 1995'te "Con te Partiro" adlı parça ile Avrupa listelerinde başı çekmesiyle yakaladı. Bocelli, ilerleyen süreçte konserlerine devam etti, müziğin yeni sınırlarına ulaşmak için repertuvarını sürekli genişletti.  

Sanatçı, bugüne kadar seslendirdiği tüm operaları 18 farklı CD'de toplayarak yayınladı. 2012'de "Yılın Uluslararası Sanatçısı" dalında Brit Ödülü'nü kazanan Bocelli, geçen yıl piyasaya sunulan son albümünde ise Jennifer Lopez ve Nelly Furtado gibi sanatçılarla düetler yaptı.  

Bocelli'nin konserlerini dinleyenler arasında, devlet başkanları, kraliyet ailesi ve Papa da yer alıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir