"Kötüye gitme olarak yorumlamayalım"

Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Öztürk, "Kötüye gitme olarak yorumlamayalım, bu şekilde bir kelime doğru olmaz" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Öztürk, yazar Yaşar Kemal'in sağlık durumunun "kötüye gittiği" şeklindeki yorumun doğru olmayacağını belirterek, bazı parametrelerde bir miktar ağırlaşma olduğunu söyledi. 

Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Öztürk, hastada bugün itibarıyla altta yatan kronik hastalıklara bağlı olarak çoğul organ yetersizliğini bulunduğunu, bu nedenle de hastaya yapay solunum tedavisi uygulandığını kaydetti. 

Bu sırada kalp atış sayısı, solunum gibi izlenen parametrelerin kontrol altında olduğunu dile getiren Öztürk, hastanın yakın takip ve tedavisinin devam ettiğini ifade etti. 

Öztürk, "Daha önce durumu stabil deniyordu bu kez kötüye gitme var gibi algılandı. Böyle midir acaba?" şeklinde soru üzerine, "Kötüye gitme olarak yorumlamayalım, bu şekilde bir kelime doğru olmaz ancak kritik durumunda bazı parametrelerde bir miktar ağırlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Şu an kritik sözcüğü aşamasında değiliz ama şunu düşünerek yoğun bakımda yatmakta olan ve yapay solunum desteğine ihtiyacı olan bir hastadan bahsediyoruz" diye konuştu. 

Yaşar Kemal'in iyileşme gösterip göstermediğinin sorulması üzerine Öztürk, takip eden bütün hekimlerin arzusunun ve çabasının bu yönde olduğunu dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir