Türkiye’den Kızıl Ordu geçti!

Kızıl Ordu Korosu, İstanbul ve Ankaralıları coşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul ve Ankara’da sahne alan topluluk, söylediği Türkçe şarkılarla da gönülleri fethetti.

Dünyanın en tanınmış korolarından Rus Kızıl Ordu Korosu, İstanbul ve Ankara’da sevenleri ile buluştu. Topluluk, 30 yıldır sanata destek veren Ode Yalıtım sponsorluğunda ve Global Connection’ın medya sponsorluğunda sahne alarak, 13 Haziran’da İstanbul’da, 15 Haziran’da Ankara’da sanatseverlerle bir araya geldi. 

Dünyada 20 milyonun üzerinde hayran kitlesi olduğu tahmin edilen topluluk, Kalinka, Ave Maria, Kernina gibi sevilen şarkılarının yanısıra Sex Bomb gibi pop şarkılarını da dile getirdi. Topluluk ayrıca Verdi ve Mozart gibi sanatçıların aryaları ile İstiklal Marşı’nı da seslendirdi. Kızıl Ordu  Korusu’nun Türk izleyicilere sürprizleri de oldu. Koro, Türkçe olarak seslendirdiği Barış Manço’nun “Arkadaşım Eşek” ve Tarkan’ın “Oynama Şıkıdım Şıkıdım” şarkıları ile alkış aldı. 

40-002.jpg

1939 yılında patlak veren İkinci Dünya Savaşı sırasında askerlerle halka moral vermesi için kurulan Kızıl Ordu Korosu, bünyesinde 120 koro, bale ve orkestra sanatçısı barındırıyor. Dünyanın en eğlenceli ordu korusu olarak bilinen ve muazzam bir enerjiye sahip olan koronun sergilediği şovlar bütün dünya tarafından beğeni ile izleniyor. Koronun İstanbul ve Ankara’da sergilediği şov ise seyircinin müthiş ilgisine sahne oldu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir