Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali

İstanbul'da 23-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalin programı açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali, 23-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 2'ncisi düzenlenen festivalin programı açıklandı.  

Almanya, Amerika, Brezilya, İngiltere, Malta, İran ve Kuzey Kore'nin aralarında olduğu 22 ülkeden 60'a yakın filmin yer aldığı festival, "Değişen Bakış Açıları", "Değişim Deneyimi", "Gündelik Hayatta Değişen Bakış Açısı", "Çevreyi Değiştirmek", "Kültürel Bakış" ve "Bilateral" olmak üzere 6 bölümden oluşuyor. 

Sırp yönetmen Roberto Santaguida'nın, Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde yaşayan Goran Gostojic'in gözünden umutsuzluk, neşe, umut ve onur duygularını anlatan kısa belgeseli "Goran", Danimarkalı yönetmen Julie Bezerra Madsen'in, bir gencin kendini keşfetme sürecini anlatan filmi "Boy", animasyon yapımcısı ve yönetmen Carlos Eduardo Smith Roviara'nın, yaşadıkları yerleri terk eden erkek ve kız çocukların hikayelerini, ailelerini, geçmiş maceralarını, uzaklık ve unutulmakla ilgili kendi duygularını anlatan animasyon filmi "Migropolis" filmleri, festivalde izleyiciyle buluşacak eserler arasında yer alıyor. 

Festival, 23 Mayıs'ta Asmalı Sahne'de açılacak festival sergisinin ardından İsviçreli yönetmen Maria Brendle'ın "Stowaway" filminin gösterimiyle başlayacak. Çeşitli panellerin de yer alacağı festival, 25 Mayıs'ta sona erecek. 

Tüm gösterimlerin ücretsiz yapılacağı festivale ilişkin detaylı bilgiye, "http://icpsff.com" adresinden ulaşılabilir. 

Bu konularda ilginizi çekebilir