Uluslararası İstanbul Opera Festivali başlıyor

5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 3-17 Haziran tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerle buluşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 3-17 Haziran tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlere muhteşem bir opera şöleni yaşatmaya hazırlanıyor. 

Türkiye’de opera ve bale sanatlarını toplumun tüm kesimlerinin yararına sunmak ilkesiyle faaliyetlerini sürdüren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 2010 yılından bu yana seyirciyle buluşturulan Uluslararası İstanbul Opera Festivali, beşinci yılında da yerli ve yabancı topluluk ve sanatçıların yer aldığı muhteşem bir programla İstanbulluların karşısında olacak. Festival programında yer alacak eserler şöyle: 

Türk kültür ve yaşayışının anlatıldığı “Attila”, “Fatih Sultan Mehmet”, “Saraydan Kız Kaçırma”, “Beklenmedik Karşılaşma”, “Birjan ve Sara” operaları ve Türk seyircisinin aşina olduğu, unutulmaz “Lüküs Hayat” operetinin ardından dünyaca tanınan ünlü bariton “Dmitri Hvorostovsky Gala Konseri” ile son bulacak. 

Festival, 3 Haziran 2014 tarihinde, Ankara Devlet Opera ve Balesi yapımı, G.Verdi’nin ünlü opera eseri “Attila” ile seyirciyi selamlayacak. Festival, 2014 yılına damgasını vuracak bir sanat olayı ile son bulacak. Festivalin kapanış tarihi olan 17 Haziran Salı gecesindeki Gala Konser’de dünyaca tanınan ünlü bariton Dmitri Hvorostovsky İstanbullu sanatseverler ile buluşacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir