Vizyona yerli filmler damga vuracak

Bugün farklı türlerde 4 yapıt vizyona giriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sinemalarımız, bu hafta sonu yerli filmlerin ağırlıkta olduğu bir vizyona sahip. Sanatseverler, bugünden itibaren dört yeni yerli filmi daha beyazperdede izleme olanağı buluyor. Bora Tekay’ın çektiği “Böcek”, Barış Erçetin’in yönettiği “Kanunsuzlar”, Faik Ahmet Akıncı’nın imzasını taşıyan “Tersine” ve Günhan Emrah Sönmez filmi “Çilek” farklı farklı tarzlardan hoşlanan sinemaseverler için bugün vizyonda. 

Amatörler film çekerse: Böcek 

Haluk Özenç’in senaryosundan Bora Tekay’ın çektiği “Böcek”te; Uğur Bilgin, Leyla Yüngül, Barış Yılmaz, Engin Karabacak, Sabah Yalçın ve Emine Gülsüm Göznümer önemli rolleri yorumluyor. “Böcek”te; Uğur ve Barış çocukluk arkadaşı. Barış’ın motor imalatçısı dayısı Engin’in onlara açtığı DVD dükkânını işletiyorlar. Uğur, Barış’ın kuzeni, Engin’in de kız kardeşi olan Leyla’ya âşık. Leyla’nın en büyük isteğiyse abisinin boyunduruğundan kurtulmak ve Uğur’la yeni bir hayat kurmak. Fakat Uğur bu yolda Leyla’ya pek de yardımcı olamamakta. Uğur, hayatını yoluna koymak ve kendini ispatlamak için Leyla’yla birlikte başrolünü yorumlayacağı bir film çekmeye karar veriyor. 

İki arkadaş yollarda: Kanunsuzlar 

Televizyon için çektiği çalışmalarla tanınan Barış Erçetin’in çekimlerini Çorlu’da gerçekleştirdiği “Kanunsuzlar”da Bülent Çolak, Orhan Eşkin, İhsan Gedik, Levent İnanır, Rıza Sönmez, Fatih Koyuncu, Kerem Coragil,Sarp Bozkurt, Aslı Altaylar, Umut Temizaş ve Erdinç Kurt rol alıyor. Filmde; İso ve Cengo maceraperest iki arkadaş. Bir gün, kurye olarak bir çantayı götürüp teslim etmeleri isteniyor. Yol boyunca çantada ne olduğuna ilişkin varsayımlarda bulunuyorlar ve meraklarına yenilip sonunda çantayı açıyorlar. 

Hayata bambaşka bakın: “Tersine” 

Faik Ahmet Akıncı’nın kendi yazdığı senaryodan çektiği “Tersine” de de kalabalık bir kadro var. Önemli rollerinde Şenol İpek, Senem Hakkı, Cumhur Sarı ve Nuray Kanal'ın yer aldığı “Tersine” kadın ve erkeğin hayat içindeki konumlarını değiştirip yaşanılan sorunu erkeğin mağduriyeti açısından göstererek anlaşılır olmasını sağlamak amacıyla çekilmiş bir film ve seyircilerine “Dayak yiyen, tecavüze uğrayan, çocuk yaşta evlendirilip ağır sorumluluklar altına itilen, öldürülen erkek olsaydı?” sorusunu sorarak yanıtını tartışmalarını istiyor. 

Platonik aşkın peşinde: “Çilek” 

Günhan Emrah Sönmez’in imzasını taşıyan “Çilek”te ise Azra Akın, Kadir Özdal, Bülent Şakrak ve Selen Öztürk oynuyor. Filmde; kasabanın en güzel kızı Çilek ve ona çocukluktan beri platonik aşk besleyen Kaan’ın öyküsü anlatılıyor. Çilek’in en büyük hayali İstanbul’da gidip ünlü bir şarkıcı olmak. Kaan'ınsa yıllardır hayalet gibi izlediği Çilek’e aşkını ilan etmek. İkisinin yolu bir gece Çilek’in şarkı söylediği, o günlerdeki sevgilisi Hayri’ye ait olan barda kesişiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir