Vizyonun yeni filmleri yine rengarenk

Sinemalarımızda bugün aksiyondan animasyona yepyeni bir hafta başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Liam Neeson polis oldu

Vizyonun bu haftaki en iddialı filmlerinden biri aksiyon-gerilim tarzındaki “Kanunun Ötesinde” (A Walk Among The Tombstones.) Scott Frank’ın yönettiği polisiye temalı filmin başrolünde Liam Neeson var. “Kanunun Ötesinde”de Matt Scudder, özel dedektifl ik yapan eski bir polis memuru ve karısı kaçırılıp öldürülen eroin kaçakçısı Kenny Kristo’ya istemeden de olsa yardım etmeye ikna oluyor. 

Kısa öykülerden beyaz perdeye 

Sinemalarımızda bugün vizyona giren filmler arasında bol yönetmenli ve bol oyunculu bir film de var: “Dönüş” (The Turning.) Farklı disiplinlerden 8 Avustralyalı sanatçının Tim Winton’ın aynı adlı eserindeki öyküleri ayrı ayrı yorumladıkları filmde; küçük bir kıyı kasabasının sakinleri, sıradan yaşamlarını sarsan olağanüstü anlar yaşıyor. “Dönüş”ün oyuncu kadrosunda Cate Blanchett ve Hugo Weaving de (üstte) var. 

Gupse Özay, yazdı ve başrolde 

Haftanın yerli komedisi, başrolünü yıldızı “Yalan Dünya” ile parlayan Gupse Özay’ın yorumladığı “Deliha.” Hakan Algül’ün yönettiği filmde Özay’a Derya Alabora, Esin Eden ve Cihan Ercan eşlik ediyor. Filmin ilginç bir özelliği de var; ülkemizde ilk kez bir kadın komedi oyuncusu kendi yazdığı karakteri beyaz perdeye taşıyor. Deliha, biraz deli, çok matrak ve sahiden temiz kalpli bir genç kadının aşkı bulmaya çalışırken başından geçen komik olayları anlatıyor. 

“Salak ile Avanak” yeniden 

Sinema dünyasına Jim Carrey’i kazandıran “Salak ile Avanak” serisi yıllar sonra devam ediyor. Bobby Farrelly ile Peter Farrelly’nin yönettiği ve Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden ile Rob Riggle’ın oynadığı “Salak ile Avanak Geri Dönüyor” (Dumb and Dumber To), haftanın komedi alternatifl erinden. 

Evliya Çelebi günümüzde 

Ülkemizin ilk uzunmetrajlı animasyon filmi “Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu” da bugünden itibaren izlenebiliyor. Serkan Zelzele’nin yönettiği; Haluk Bilginer, Ahmet Kural ile Murat Cemcir’in seslendirdiği film, Ölümsüzlük Suyu’nun peşinde olan Evliya Çelebi’nin maceralarını konu alıyor. Evliya Çelebi; 17. yüzyılda Nil nehri kıyısında aradığını buluyor, ancak bir lanete uğrayarak uzun bir uykuya dalıyor. Uyandığında ise kendisini günümüz İstanbul’unda buluyor.