Wall Street’in uslanmaz “Para Avcısı”

Leonardo DiCaprio’ya Altın Küre kazandıran film, bugün vizyonda. Scorsese’nin en mizahi filmi olarak anılan yapıt, 5 dalda Oscar bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gelecek ay sahiplerini bulacak olan Oscar ödüllerine 5 dalda aday olan “Para Avcısı” (The Wolf of Wall Street), sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. Martin Scorsese-Leonardo DiCaprio ortaklığının yeni ürünü olan film; Wall Street borsasında komisyoncu olan hırsı bir adamın öyküsünü anlatıyor.

Leonardo DiCaprio’ya “Müzikal ya da Komedi” dalında Altın Küre kazandıran film, Martin Scorsese’nin 1982 tarihli “Komedi Kralı”ndan (The King of Comedy) bu yana en mizahi filmi olarak nitelendiriliyor. “Para Avcısı”nda hikâyesi anlatılan Jordan Belfort’ı canladıran DiCaprio’nun rol arkadaşları; Jonah Hill, Margot Robbie ve Matthew McConaughey.

“Para Avcısı”nın odağında olan Jordan Belfort, 24 yaşında hırslı bir adam. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında komisyoncu olan Jordan Belfort, bir süre sonra Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO oluyor. Birçok yatırımcıyı aldatan Belfort kısa zamanda hem para makinesine, hem de para harcama makinesine dönüşüyor. Bir günde hesaplarını milyon dolarlarla doldurmaya başlayan Jondan Belfort, şatafatlı hayatı yüzünden hepsini aynı hızda harcayabiliyor da. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, hayat kadınları, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içinde olan Belfort, her şeyi abartılı yaşamayı da kendine şiar ediniyor.

“En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” (Martin Scorsese), “En İyi Aktör” (Leonardo DiCaprio), “En İyi Yardımcı Aktör” (Jonah Hill), “En İyi Uyarlama Senaryo” (Terence Winter) dallarında Oscar bekleyen “Para Avcısı”, finans konusunda günümüze kadar yapılmış en ilgi çekici filmlerden biri olarak nitelendiriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir