Batıgöz, 2 yılda 50 milyon dolar yatırımla 20 hastaneye ulaşacak

Batıgöz Sağlık Grubu, yatırım atağına geçti. Grup 2 yıl içinde 50 milyon dolar yatırımla 10 yeni hastane açacak. Grubun gündeminde bir de İzmir’e genel hastane açmak var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

kezban_saglik.jpg

Batıgöz Sağlık Grubu, 2016 ve 2017 yılını yatırım yılı ilan etti. Grubun iş planında hem yurtiçinde hem de yurtdışında birbiri ardına açılacak hastane yatırımları var. Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler, “Şu anda 10 lokasyonda varız. Yeni açılacak yerlerle birlikte 2017 yılı sonunda yurtdışındaki yerler de dahil 20 lokasyonu bulacağız” dedi. 

2016-2017 yıllarının Batıgöz için yatırım yapma yılı olduğunu belirten Söyler, “Her bir hastane için ortalama 5 milyon dolarlık yatırım yapmak gerekiyor. Şu anda 9 tane Batıgöz var. 10’uncusu genel hastane olacak. 2017 yılı sonuna kadar 50 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz” diye konuştu.

2015'te 30 milyon lira ciro yarattıklarını aktaran Söyler, 2016'da ise 50 milyon lira hedeflediklerini bildirdi. 

Batıgöz Sağlık Grubu, İzmir menşeli bir grup. İlk hastanesini 2004 yılında İzmir’de açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Söyler, İzmir’den diğer illere ve yurtdışına açılma sürecini şöyle anlattı: “2004'te İzmir’de başladık. 2006'ya kadar İzmir’de 3 şube daha açtık. İzmir dışında ise ilk olarak 2005'te Diyabarbakır’da yatırım yaptık. Akabinde Romanya-Bükreş’de, Erbil’de ve sonrasında Kuzey Irak-Sülaymaniye’de olduk.”

Yönetim İstanbul’a gelecek

Bu genişleme sürecinden sonra yurtiçi ve yurtdışı yatırımlara hız verdiklerini belirten Söyler, “Şimdi İstanbul’dayız. Burayı 2015 yılının sonunda açtık. Sene sonuna kadar Avrupa yakasında bir tane daha hastane açacağız. Yönetim merkezimiz şu an için İzmir’de ama İstanbul’a taşıyacağız" dedi. 

İzmir’de açacakları yeni yer hakkında bilgi veren Söyler, “Bornova’da 2017’nin ortasında hizmete girecek. Planları yeni geçti. 6 bin m2 bir yer açacağız. Arsa da bina da bizim. Bu, en büyük yerimiz olacak” dedi. İş modeli olarak ‘kiralama’ modeli üzerinden gittiklerini anlatan Söyler, “Eforu satın almaya vermenin bir anlamı yok. Genellikle uzun dönemli kiralamalar yapıyoruz. Satın alma gücümüz olsa da satın alma yönüne gitmiyoruz” dedi. 

Kuzey Afrika’ya da gidecek 

Yurtdışına çıkmadan uluslararası marka olmanın mümkün olmadığının altını çizen Söyler, “Önümüzdeki yıl içinde Makedonya-Üsküp ve Tahran’da bir yapılanmamız olabilir. Kiev’de yeri tuttuk. Amsterdam’ da yapılanmamız olabilir. Hatta planlarımız içinde Kuzey Afrika da var” dedi. 

Yatırımcılar açısından Türkiye’nin çevresinde ‘gross’ yani ‘bütünsel’ bir öngörülemeyen bir siyasi atmosfer olduğunu anlatan Söyler, “Rusya’nın güneyinde Tataristan’da iş yapacaktık, iyi kontaklar kurmuştuk ama uçak krizi çıktı hepsi bitti. Erbil’den sonra Şam’da açalım diyorduk. Doktorlar bulduk, yeri ayarladık. Bir iki yıl sonra Suriye krizi çıktı. Dolayısıyla iş hayatında ‘gross’ ve öngörülemeyen durumlar var” diye konuştu.

‘Yabancı hastada hedefimiz 2 bin kişi’

Şu anda Türkiye’de 30’a yakın doktor istihdam ettiklerini belirten Söyler, “2017 sene sonunda 100 doktora ulaşacağız. Yani istihdam anlamında da 2017 yılı sonunda 3 kat büyüyeceğiz” diye konuştu. Söyler, medikal turizm kapsamında 2016 yılı içinde Türkiye’ye 2 bine yakın yabancı hasta getirme hedefl eri olduğunu söyledi.

Bayraklı’da 20 milyon dolar yatırımla genel hastane açacak

Batıgöz Sağlık Grubu, İzmir’de 22 bin m2’lik bir alanda genel hastane yatırımı da yapacak. Batıgöz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler, “İzmir’in güzel bir lokasyonunda Bayraklı-Halkapınar’da açacağız. Gayrimenkul yatırım ortaklığı yapacak. Biz içersinde işletme yapacağız. İzmir menşeili olduğumuz için bu yatırımı yapmak istedik. Yoksa genel hastanecilik yapmak gibi bir öngörümüz yok. Esas işimiz göz hastaneciliği. Buraya yaklaşık 20 milyon dolara yakın yatırım yapacağız. 201 yatak kapasiteli olacak” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir