Kalıcı zayıflama devri başlıyor

GentestDiet, kişiye özel nutrigenetik beslenme sayesinde hem kilo verdiriyor, hem de kalıcı kilo kontrolü sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği Toplum Sağlığı Genombilim Programı tarafından, genoma dayalı kişiye özel tıp uygulamalarında Avrupa'nın en iyisi seçilen Gentest'in yeni ürünü GentestDiet, kişiye özel beslenme programıyla kilo vermede devrim yaratacak. Genetik bilgiyi kişiye özel koruyucu tıp alanında dünyada ilk uygulayan ve bu alanın uluslararası liderliğini yapan bilim insanlarından Dr. Serdar Savaş ve ekibi tarafından geliştirilen GentestDiet, kişiye özel nutrigenetik beslenme sayesinde hem kilo verdiriyor, hem de kalıcı kilo kontrolü sağlıyor. 

Gentest'i geliştiren ekibin liderliğini üstlenen GENAR Toplum Sağlığı ve Genom Bilim Enstitüsü Kurucusu Dr. Serdar Savaş, GentestDiet'in bireyin genetik yapısına bağlı olarak, nutri-genetik biliminin ışığında etkili kilo vermesi ve genlerine uygun beslenmesini sağlayan bir analiz olduğunu söyledi. Her bireyin beslenme şeklinin kendine özel olduğunu ifade eden Dr. Savaş, bireye özel besin kompozisyonunu genetik özelliklerin belirlediğini anlattı. Dr. Serdar Savaş, şunları söyledi:

“İnsanlar ne yiyeceğini şaşırmış durumda... Bazı uzmanlar bol yağlı, bol proteinli diyetler önerirken, bazı uzmanlar bunun tam tersini savunup vegan diyetleri öneriyor. Başka bir grup kompleks karbonhidratlarla daha kolay kilo verileceğini savunuyor. Her görüşün savunucusu da kendi uygulamalarında başarılı sonuçlar aldığını söylüyor. Aslına bakarsanız bu yaklaşımların hepsi doğrudur. Ama burada sorulması gereken kritik soru, ‘Kimin için?' olmalıdır. Çünkü bazı insanların zayıflaması için karbonhidratı kesip, enerjiyi yağlardan alması gerekirken, bazılarında yağlar kilo yapar. Bu nedenle her bireyin besin kompozisyonu kendine özeldir ve bu işin sırrı bireyi benzersiz yapan genetik özelliklerinde saklıdır.”

Kişiye özel beslenme programı

GentestDiet dışındaki tüm beslenme programlarının toplum ortalamaları esas alınarak hazırlandığına dikkat çeken Dr. Serdar Savaş, her bireyin genetik yapısına bağlı olarak besinlere verdiği tepkinin de farklı olduğunu söyledi. Bu nedenle beslenme programlarının kişiye özel olması gerektiğini söyleyen Dr. Savaş, GentestDiet'in beslenme programını kişiyi özel yapan genetik yapısını inceleyerek ortaya koyduğu için diğer beslenme programları arasında öne çıktığını ifade etti. 

Standart ve herkese aynı yaklaşımla önerilen diyetlerin, genetik yapısı o diyete uygun insanlarda etkili olduğunu anlatan Dr. Serdar Savaş, uygulayıcı diyetisyen veya hekimlerin bu olumlu sonuçları görüp ‘bu diyet işe yarıyor' diye düşündüklerini belirtti. Söz konusu diyetin etkili olmadığı bireylerin ‘su içsem yarıyor' düşüncesiyle diyeti bıraktıklarını, bu nedenle de takip edilemediklerini ifade eden Dr. Savaş, “Diyetisyen ve hekimlerin zayıflama programına başlamadan önce danışanlarına ‘GentestDiet' uygulamalarının önemi burada ortaya çıkıyor. Diyetisyen ve hekimler GentestDiet sayesinde kimin nasıl kilo verebileceğini görüp, kişiye özel diyet programları ile danışanlarını bir yandan kalıcı bir şekilde zayıflatıp, diğer yandan doğru beslenme ile daha sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlayabilirler” diye konuştu.

Normal kilolu bireyler de yaptırabilir

GentestDiet'in fazla kilolu her bireye uygulanabileceği gibi, kendileri için en doğru beslenme yöntemini belirlemek isteyen normal kilolu bireyler tarafından da yaptırılabileceğinin altını çizen Dr. Serdar Savaş, GentestDiet'in ilk etapta İstanbul, İzmir ve Ankara'da uygulanacağını söyledi. GentestDiet'in ilk etapta Gentest Uygulama Merkezi'nin yanı sıra GENAR uzmanları tarafından verilen ‘Nutrigenetik ve GentestDiet Yetkili Uygulayıcı Eğitimi'ni tamamlayan ve sertifikalarını alan 18 diyetisyen ve hekim tarafından uygulanacağını belirten Dr. Serdar Savaş, üç yıl içinde Türkiye genelinde 250 diyetisyen ve hekime ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 

GentestDiet'in bireyin yanak içi mokozasına pamuklu bir çubuğun sürtülmesi ile alınacak doku örneğinin analiz edilmesi ile yapıldığına dikkat çeken Dr. Savaş raporun en geç dört hafta içinde hazırlanarak diyetisyen ve hekimlere gönderildiğini vurguladı. Dr, Serdar Savaş, “GentestDiet raporunda genetik analiz sonuçlarının yanı sıra bireyin kilo vermesi için genetik yapısı doğrultusunda tüketmesi gereken karbonhidrat ve yağ çeşitlerinin ve miktarlarını detaylı olarak anlatıyoruz. Raporda ayrıca bireyin tüketmesi gereken tüm vitaminler ve mineraller, tuz, alkol, kafein, laktoz ve glutene olan hassasiyeti, intoleransları, antioksidasyon ve detoksifikasyon kapasitesi ve bu doğrultudaki beslenme önerilerimizi paylaşıyoruz. Raporda bireyin etkili ve kalıcı kilo vermesi için hangi tür egzersizlerden yarar göreceğine de yer veriyoruz” dedi. 

Bireylerin sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermesini ve daha sağlıklı yaşam sürmesini sağlayan GentestDiet'in tavsiye edilen uygulama fiyatı bin 250 TL olarak belirlendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir