Kayseri'ye onkoloji merkezi

Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi ile kanser tedavisinde tam kapsamlı bir onkoloji merkezi kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Turkuaz Seramik'in desteği ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi  bünyesinde kurulan Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi hizmete açıldı. Sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Turkuaz Seramik, merkez için 3 Milyon TL'lik harcama yaptı. Merkez günde  ortalama  70 hastaya hizmet verecek. Kanser tedavisinde tam kapsamlı bir onkoloji merkezi olarak yapılandırılan ünite sadece Kayseri'ye değil, çevre illerdeki kanser hastalarına da hizmet verecek. 

Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi'ni Tıp hizmetine  kazandırmaktan  gurur duyduklarını belirten Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya "Toplumların en öncelikli ihtiyaçları arasında güvenlikten sonra sağlık geliyor. Biz de, Özkaya ailesi olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimize sağlık alanını da ekledik. Üniversiteye devredilmesi amacıyla bir onkoloji merkezi inşa ettik. Turkuaz Seramik olarak, amacımız sağlık hizmetlerine bir nebze olsun katkıda bulunmak, dolayısıyla toplumun yardımlaşma duygularının geliştirilmesine katkı sağlamaktır".

Özkaya, onkoloji merkezinin Kayseri ve çevre illerdeki kanser hastaları için önemli bir merkez niteliği taşıdığını ifade etti, şunları söyledi:

Merkez uzman kadrosu, modern teknolojisi ve teknik alt yapısıyla ortalama 70 hastaya hizmet verecek. Ünitede 3 doktor ve 35 yardımcı personel görev yapıyor. Kayseri'nin önemli sağlık merkezleri arasındaki yerini alan merkezde aynı anda 45 kişiye ayakta tedavi imkânı sunulabiliyor. Gündüz tedavi merkezi olmasına rağmen 10 yatak kapasitesine sahip. Merkezde  ilaçların ,raporların hazırlandığı  bir sekreterlik, arşiv ve klinik araştırma odası bulunuyor. Onkoloji klinikleri ve eğitim odalarına sahip ünitede onkoloji ilaçlarının bulunduğu bir eczane ile  tüm hastaneye hizmet veren son teknoloji ilaç hazırlama ünitesi de yer alıyor. Merkezde, hastalara diyetisyen ve psikolog desteği de sunuluyor. Kemoterapi uygulama alanı 38 kişilik merkez de, öğretim görevlisi odası, izolasyon odası ve 15 kişinin tedavi hizmeti alabileceği özel odalar da var.

Dünya pazarının önemli oyuncusu Turkuaz Seramik 

Turkuaz Seramik, 1993 yılında Kayseri OSB 'de kuruldu. Sürekli yenilenen teknolojisi ve geliştirdiği yenilikçi ürünleri ile Seramik Sağlık Gereçleri sektöründe hizmet veriyor. Turkuaz, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı üretim anlayışı ile gelecek nesillere karşı sorumluluğunu yerine getirmeye gayret gösteriyor. 

Turkuaz Seramik, çeyrek asırda ülke sınırlarının ötesine geçerek dünya pazarının önemli oyuncusu konumuna geldi. Turkuaz, oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. Lavabodan klozete, pisuarlardan armatürlere kadar ürettiği ürünleri  daha kaliteli ve daha estetik bir görüntü bütünlüğü içinde tüketiciye sunuyor. Kalite anlayışı ilkesiyle müşteri memnuniyetini ön planda tutan firma, iç pazarların yanı ürünlerini 60'a yakın ülkeye ihraç ediyor. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir